29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

OKü’de Dil ve Edebiyat kongresi düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKü’de Dil ve Edebiyat kongresi düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 1. uluslar arası Dil ve Edebiyat kongresi düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 1. uluslar arası Dil ve Edebiyat kongresi düzenlendi.

OKÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün organize ettiği 1. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi 6-7 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.
 
OKÜ  Rektörlük Büyük Salonu’nda 6 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılış programına 1. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi Onursal Başkanları OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyup Tel ile Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Kongre Başkanı OKÜ  İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Kırmızı, kongre düzenleme kurulu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Yükselir, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yuvayapan, Dr. Öğr. Üyesi Barış Ağır, Öğretim Görevlisi Fatih Ercan ve Öğr. Gör. Emrah Şavran, akademik ve idari personel ile öğrenciler  katıldı.  
 
1. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek kongrenin açılış konuşmasını yapan OKÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Kırmızı, kongrenin onursal başkanlığını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür etti.
 
Daha sonra açılış konuşması için kürsüye gelen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Akademik Açılış Yılı Töreninde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile öğrencilerin Üniversitelerine başladıkları ilk yıldan itibaren, kendilerine rehberlik edecek kamu ve özel sektördeki istihdam imkânlarının reel sektör ile işbirliği içerisinde öğrencilere düzenlenecek kariyer günleri etkinlikleri ile sunulacağı kariyer merkezleri kurulacaktır müjdesi doğrultusunda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bu merkezinde dâhil olmasıyla birlikte uluslararası bir Üniversite olma doğrultusunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.
 
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Dil ve edebiyat bağlamında milleti millet yapan dil unsurunu ve onu canlı tutup gelişmesini sağlayan edebiyat olgusunu Korkut Ata yani Anadolu da yaygın olarak kullanılan adı ile Dede Korkut’un adını taşıyan Üniversitemizde ve yiğitler diyarı Osmaniye’mizde bu kongre ile gündeme taşımaktan dolayı son derece mutluyuz.

Üniversitemizin bu hedefine ulaşmasında önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız ve bu yıl 5 farklı ülkeden 32 faklı Üniversiteden onlarca katılımcıyla birincisi düzenlenen kongremizde değerli akademisyenlerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğumu vurgulamak istiyorum.” dedi.
 
Konuşmaların arından davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Demirezen ile Dr. Öğretim Üyesi Sinan Akıllı sunumlarını yaptı.
 
Daha sonra 1. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi Onursal Başkanı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyup Tel tarafından Prof. Dr. Mehmet Demirezen, Prof. Dr. Davut Peaci, Doç. Dr. Bülent Kırmızı, Dr. Öğretim Üyesi Sinan Akıllı, Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Yükselir, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yuvayapan ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Ağır’a kongreye katkılarından dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi.
 
Kongrede yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden bilim insanları iki gün boyunca çevreci beşeri bilimler, dil ve edebiyat alanlarındaki bildirilerini sundular.
 
Kongre 7 Kasım 2019 tarihindeki son oturumun ardından, organizasyonda gönüllü olarak görev alan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilere katılım ve teşekkür sertifikalarının verilmesiyle son buldu
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar