28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

Liseli Gençler, “Maden işçisi” için yürüdü…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liseli Gençler, “Maden işçisi” için yürüdü…
Abone ol
Osmaniye’de Lise öğrencilerinin oluşturduğu bir platform dayanışması ile Manisa’nın Soma ilçesinde yaşamını yitiren Maden işçileri için yürüyüş gerçekleşti.
Osmaniye’de Lise öğrencilerinin oluşturduğu bir platform dayanışması ile  Manisa’nın Soma ilçesinde yaşamını yitiren Maden işçileri için yürüyüş gerçekleşti.


Cumhuriyet Meydanı’nda saat: 16.00’da buluşmaya başlayan Lise öğrencilerine, Üniversite öğrencileri ile vatandaşlar da destek verdi.


Lise öğrencileri başlarına baret taktı, yakalarında siyah kurdele ve işçi giysileri giyerken, bazı gençler de kömürle yüzlerini boyadılar.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki Lise öğrencilerinin Maden işçilerine sahip çıkması eylemine, aileleri ve vatandaşlar da destek verdi.


Gençler; “Soma işçisi yalnız değildir!”, “Madende ölmek kader değildir!”şeklinde sloganlar atarak  Soma’daki madende ölen işçilere destek verdiklerini bildirdiler.


Kentin bazı caddelerinde yürüyerek duygularını halkla paylaşmak istediklerini belirten gençlerin yürüyüşüne izin verilmediği belirtildi. Yürüme isteklerinde ısrarlı olan gençler bir süre görevli polis Amirleriyle tartıştılar.


İl Emniyet Müdürü ile yapılan telefon görüşmeleri neticesinde gençlerin polis kordonunda ve polisin belirleyeceği güzergahta, sessizce yürüyüş yapılmasına izin verildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki liseli gençlerle polisin yaptığı görüşmeler sonunda kolkola giren gençler Palalı Süleyman Caddesi üzerindeki kaldırımdan başlamak üzere yürümeye başladı.


Çevik kuvvet polisleri başta olmak üzere çok sayıda görevli polisin kontrolü altında başlayan yürüyüş sessizlik içerisinde başladı.


Ellerinde; “Sen çizmelerini çıkarma güzel insan, Biz insanlığımızı giyinelim.”, “Yüreğimiz kömür karası”,  “Yedirdiğin her lokma  temiz- Bırak kirlensin Sedye”, “Madende ölmek kader değildir!”, “Soma işçisi yalnız değildir!” yazılı dövizleri taşıyan gençler, Palalı Süleyman caddesi üzerinden yürüyerek Dr. Ahmet Alkan caddesine geldiler. Buradan Belediye hizmet binası yönüne yönlendirilen yüzlerce genç, Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşünü sürdürdü.


Maden işçilerine sahiplenme yürüyüşü Atatürk Caddesi üzerindeki yürüyüşle devam ederken, çarşı polis karakolu önünden geçilerek yeniden Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.


Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda ellerindeki dövizlerle birlikte oturan gençler adına bir açıklama yapıldı.


Yapılan basın açıklamasında; “Bugün maden işçileri kardeşlerim adına birlikte olmak adına bir arada olmaktan mutluyuz. 2 gün önce Soma’da  alın teri için, ekmeklerini kazanmak için canlarını veren maden işçilerimizin yasını tutma adına bugün buradayız. Osmaniye gençliği olarak, maden işçilerinin, alınteri ve emekleri uğruna  hayatlarını kaybedenleri anmak için buradayız.  Maden işçisi kardeşlerimiz; anneleri, çocukları, eşleri uğruna helal lokma kazanma uğruna  çalışmak isterken, ihmaller uğruna canlarından oldular. Onlar için bugün dua etmek amacı ile burada birlikteyiz. Rabbim, ailelerine ve yakınlarına sabır versin, Türkiye’mizin başı sağolsun!”görüşlerine yer verildi.


 Yapılan basın açıklamasının ardından ölen maden işçileri adına dua okunduktan sonra, eylemci gençler olaysız şekilde olay yerinden ayrıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar