29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

İspanya’dan gelen konuklardan OGC’ye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İspanya’dan gelen konuklardan OGC’ye ziyaret
Abone ol

Avrupa Birliği’nin Sivil Düşün Hibe Programı kapsamında İspanya’dan gelen kadın derneği yetkilileri “Doğu Akdeniz’de Kadın Hakları Savunuculuğu İçin Ağ Oluşturma ve İspanya Örnekli Geliştirilmesi” projesi kapsamında Osmaniye’de incelemelerde bulundu.

Konukları ile Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) de ziyaret eden Osmaniye İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Feride Demir, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

OGC Gökhan Erkmen Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette İspanya ve Adana’dan gelen misafirlerini tanıtan Başkan Demir “Çalışma kapsamında Adana, Osmaniye ve Hatay illerinde kadın hakları konusunda çalışan STK’ların katılımı ile ağ oluşturulması hedeflenmektedir.



Oluşturulan bu ağın geliştirilmesi için İspanya’da kadın haklarının savunulması konusunda faaliyet gösteren Asociacion de Mujeres de Orgiva kadın derneğinden 3 yönetici Adana, Osmaniye ve Hatay illerindeki kadın STK’lar ile bilgilenme ve tecrübe paylaşımı etkinlikleri gerçekleştirmektedirler.

Bu sayede Doğu Akdeniz’de yer alan kadın STK’ları İspanya’daki kadın STK’larından başlayarak uluslararası düzeyde ağ oluşturma, Avrupa Birliği boyutlu iş birliğini geliştirme, tecrübe ve bilgi birikimi elde etme yoluyla hak temelli savunuculuk kapasitelerini geliştirebileceklerdir. Proje çalışmasında İspanya’dan gelen bilgi ve tecrübe sahibi eğiticiler sayesinde kadın haklarının geliştirilmesi anlamında bütünsel olarak öğrenme konusunda önemli bir fırsat yakalanmış olacaktır.

İspanya’dan gelerek Doğu Akdeniz’deki illerde eğitim verecek olan kadın STK yetkilileri sayesinde, kadın haklarının savunulması ve geliştirilmesi, hak ihlaline uğramış kadınlara farklı desteklerin sağlanması ile ilgili yeni bakış açıları elde edilecektir. Çalışma ile tanış olunacak İspanya’daki kadın derneği aracılığı ile Doğu Akdeniz Kadın Hakları Ağı bu çalışma sonrasında proje tabanlı yeni işbirlikleri yaparak faaliyetlerini ve etkinliklerini daha rahat geliştirebilecektir” dedi.

Bu bilgi ve tecrübeye sahip kadın derneği yöneticilerinin Adana, Osmaniye ve Hatay’daki kadın STK’larına bilgi ve tecrübe aktarımı yapacaklarını ifade eden Demir, “Yapılacak proje faaliyetleri sonucunda şu çıktılara ve sonuçlara ulaşılması beklenmektedir; İspanya'da hak ihlaline uğramış kadınlara yönelik yapılan destekleyici çalışmaların kimler, hangi kuruluşlar tarafından hangi yöntemlerle yapıldığı/verildiği.

İspanya’da hak ihlaline uğrayan kadınlara verilen hizmetler (danışmanlık, yönlendirme, sığınma, üretim, satışlardan elde edilen gelir, sosyal ve ekonomik hayata uyum) ile ilgili ülkemize transfer edilebilecek. Doğu Akdeniz illerinde kullanılabilecek bilgi ve çalışmaların neler olduğunun öğrenilmesi.

İspanya'daki kadın STK'lar ile Doğu Akdeniz Dayanışma Ağı ve bu ağ içindeki kadın STK'lar arasında işbirliği ve ağ oluşturma çalışmalarına başlanması, bununla ilgili olarak ilk aşamada proje tabanlı taslak çalışma belgelerinin oluşturulması, bu taslak çalışmalarda yer alacak STK’ların görevleridir” şeklinde konuştu.

Konuklar arasında bulunan İspanya’nın Granada bölgesinde kadına yönelik şiddet ile ilgili çalışmalar yapan Orgiva Kadınlar Derneği Başkanı ve Sosyal Çalışmacı Sandra Moreno da “İspanya'da kadın hakları konusunda çalışan Asociacion de Mujeres de Orgiva Derneği bir kadın sığınma evine sahip olup, kadın sığınma evine yerleşen kadınların ürettikleri ürünleri satan bir kooperatifi de işletmektedir. Bu gelir de derneğin ihtiyaçlarında kullanılmaktadır” diye konuştu.

Ziyaret için teşekkür eden OGC Başkanı İsrafil Avcı da basın ve bir STK olarak her zaman için desteğe hazır olduklarını söyledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar