29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

İl Gelişim planı tanıtım toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Gelişim planı tanıtım toplantısı yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de İl Gelişim Planı Tanıtım Toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.

Osmaniye’de İl Gelişim Planı Tanıtım Toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.
 
Toplantıya Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Vali Yardımcısı Metin Esen, İlçe Kaymakamları,  kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, meslek kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Toplantı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun’un sunumu ile başladı. Osmaniye İl Gelişim Planı’nın 2019-2023 yıllarını kapsayacağını ifade eden Prof. Dr. Coşkun “İl olarak neredeyiz, nereye ulaşmak istiyoruz, hedefimize nasıl ulaşabiliriz, sonuçları nasıl takip eder ve değerlendirebiliriz” gibi 4 temel soruya cevap vermeyi amaçlayan İl Gelişim Planının; kamu kaynaklarının etkin, verimli ve tutumlu olarak kullanılmasında, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasında önemli olduğu söyledi. Planın, Osmaniye’nin kalkınması ve ilde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet almasına katkıda bulunacağını da belirten Prof. Dr. Selim Coşkun, sunumunun devamında Osmaniye İl Gelişim Planının hazırlanma süreci ve yöntemi ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
 
Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, illerin planlı kalkınmanın, yerel ve bölgesel gelişmenin belirlenmesinde en önemli basamağı teşkil ettiğini ifade ederek, “Bugün, ülkemizde il ve bölgesel gelişme politikaları giderek daha fazla önem kazanarak köklü bir değişim sürecine girmiştir. Yerel politikalardan, bir yandan ağırlıklı olarak görece az gelişmiş bölgelerimizin kalkındırılmasıyla bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması hedeflenirken, diğer yandan bölgesel ekonomilerin rekabet gücünün artırması ve ulusal kalkınmaya daha fazla katkıda bulunması beklenmektedir.

Üretimin verimliliğini ve etkinliğini artırma, toplumun beklentilerini hassasiyetle dikkate alarak vatandaşa daha iyi hizmet ulaştırma, katılımcılık, uzlaşma kamu yönetiminin ana amaçlarını oluşturmaktadır. Karşılaşılan problemlere etkili ve kalıcı çözümler üretmek, kamu yönetiminde başarının devamının sağlanması, yaşanan hızlı değişimler karşısında planlı, gelişimsel ve stratejik bir bakış açısıyla sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması ile mümkündür. Değişen kamu yönetimi anlayışı; kamu idarelerinin misyon ve vizyonlarını oluşturmalarını, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler belirlemelerini, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmelerini, bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmalarını ve katılımcı yöntemlerle plan hazırlamalarını gerekli görmektedir.” diye konuştu.

 İl Gelişme Planlarının illerin kısa, orta ve uzun vadede izleyeceği ve uygulayacağı temel stratejileri, ulaşılmak istenen sosyal ve ekonomik hedefleri, ülke ve bölge gelişmişlik farkının azaltılması ve gelişmişlik düzeyinin yükseltilebilmesi için gereken stratejilerin belirlenmesinde önemli rol oynadığını vurgulayan Vali Coşkun, “Osmaniye Valiliği olarak; İlimizin gelişmiş iller seviyesine çıkabilmesi amacıyla; ilin büyüme potansiyelinin ve öncelik taşıyan konularının saptanması ve böylece ildeki kaynakların kısa-orta ve uzun vadede rasyonel kullanımının sağlanması amacıyla 2023 vizyonu çerçevesinde İl Gelişme Planı çalışmalarına başlanılmıştır. İlimizin gelecek tasavvuru, bugünkü durumu ve kaynakları ile bu kaynakların ne şekilde kalkınma amaçlarına hizmet edeceği ve İlimizi tüm kesimleri ile aynı hedefe, aynı amaca yönlendirme planının temel odağını oluşturacaktır.

İl Gelişme Planı Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin rehberliğinde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği çerçevesinde bütüncül bir yaklaşımla hazırlanacak olup; ilin güçlü ve zayıf yönlerinin, fırsat ve tehditlerinin belirlenerek, il vizyonunun, sektörel vizyonların ve politikaların katılımcı bir ortamda şekillendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu kapsamda; İl Gelişim Planının tüm aşamalarında başta kurum müdürlerimiz olmak üzere tüm paydaşlara önemli sorumluluklar düşmektedir. Kurum amirlerimizin plan kapsamında kendilerine verilen sorumlulukları titizlikle yerine getirmesi ve tüm süreçleri takibi önem arz etmekte olup, herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermeden sektörel çalışmaların yürütülmesinden birinci derecede sorumludurlar. Bu vesile ile hazırlıklarına başladığımız İl Gelişim Planının İlimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, çalışmayı yürütecek katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. ”dedi.
Toplantı, Vali Coşkun’un konuşması ile son buldu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar