26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4408
EURO34.7512
ALTIN2438.9

Gizemli hayırsever bu kez Osmaniye’de borç ödedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gizemli hayırsever bu kez Osmaniye’de borç ödedi
Abone ol
İlk kez İstanbul’da ortaya çıkan, daha sonra Türkiye’nin değişik yerlerindeki mahalle bakkallarında, vatandaşların borçlarını ödeyen gizemli insan; bu kez Osmaniye’de borç ödedi.

İlk kez İstanbul’da ortaya çıkan, daha sonra Türkiye’nin değişik yerlerindeki mahalle bakkallarında, vatandaşların borçlarını ödeyen gizemli insan; bu kez Osmaniye’de borç ödedi.

Halkın gözünde, “Robin Hood” olarak tanımlanan gizemli hayırseverin kim olduğu yurt genelinde konuşulurken, Osmaniye’de bir bakkala gelen iki kişi, veresiye defterindeki borçların silinmesi için 3 bin 500 lira ödedikten sonra kolaylıklar dileyip Bakkaldan uzaklaştı.

Olay Osmaniye Merkez 7 Ocak Mahallesindeki Sevgi Dal ve Osman Dal’a ait bakkal dükkanında yaşandı.

Bakkal dükkanına gelen iki kişi, Mahalle sakinlerinin veresiye defterindeki borç miktarını sorarak, vatandaşların veresiye borçlarını ödemek istediklerini söyledi.

İşletmeci Sevgi Dal, veresiye defterindeki borçları ödemek isteyenlere; “İnsanların borçlarını ödeyen hayırsever siz misiniz?”diye sorduğunda, “Biz bir hayır kuruluşundan geliyoruz”şeklinde yanıt aldı.

Mahalle sakinlerinin borç defterini açan Dal, borç miktarının 3 bin 500 lira olduğunu söyledi.

Bakkala gelenlerden biri otomobile giderek çanta içerisinde getirdiği parayı vermek isterken; “Elimizde Tl kalmadığı için Avro olarak ödeme yapacağız.”diye konuştu.

Bakkal defterindeki toplam borçların 516 Avro dolayında olduğunun hesaplanmasının ardından, 1000 Avro veren hayırseverler, geri kalan para ile ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi isteğinde bulunarak olay yerinden uzaklaştılar.

Bakkal Osman Dal, yaşadığı olayın ardından işyerinin camına; "Değerli müşterilerimiz, veresiye borçlarınızın tamamı hayırsever birileri tarafından 7 Şubat'ta ödenmiştir. Hayırseverlere teşekkür ederiz." yazısı asarak, tüm borcun ödendiğini duyurdu.

Veresiye borçlarının ödenmesi konusunda Mahalle sakinlerine olayı anlattığında ve İşyerindeki duyuruya kimsenin inanmak istemediğini, hatta şaka yapıldığını belirten Dal, verilen paranın geri kalanı ile gıda paketi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladıklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar