18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.513
EURO34.8582
ALTIN2480.7

Ekili ürünleri kurutuluyor, ağaçları kesiliyor ama yapan bulunamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekili ürünleri kurutuluyor, ağaçları kesiliyor ama yapan bulunamıyor
Abone ol
OSMANİYE'nin Köyyeri Köyü'nde ekili olan 20 dönüm arpa, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirle kurtuldu.
OSMANİYE'nin Köyyeri Köyü'nde ekili olan 20 dönüm arpa, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirle kurtuldu.


Ürünü kuruyan Mustafa Usta, bu olayın ilk olmadığını belirterek, "Son bir yıl içerisinde 20 çiftçi yas ağaçları kesilerek ya da ürünleri kurutularak mağdur edildi ama bunları yapan bulunmadı" dedi.


Olay, 16 Nisan'da Osmaniye'ye 35 kilometre uzaklıktaki Köyyeri Köyü'nde yaşandı. 43 yaşındaki Ercan Güccük ile 45 yaşındaki Mustafa Usta, ortak ektikleri 20 dönüm arpanın kurduğunu fark etti. İhbar üzerine jandarma ile İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarlada incelemeler de bulundu.


'ZARARIMIZ 7 BİN LİRA'
Yaklaşık 5 aylık emeklerinin boşa gittiğini belirten Ercan Güccük, tarlaya biri ya da birileri tarafından 'Yeşil kurutan' olarak bilinen zehirle kurutulduğunu öne sürerek şunları söyledi:


"Tarlamıza hayvanlarımıza yem olması için bu yıl arpa ektik. Ancak yaklaşık 20 dönüm ekili alanımız büyük ihtimalle yeşil kurutan diye bilinen ilaçtan sıkılarak kurutuldu. Tarlada traktör tekeri izleri mevcut. Bu da zehrin traktörle tarlaya atıldığını gösteriyor.  Bu saatten sonra da ekini kurtarabilme noktasında hiç bir çare yok, başka bir üründe ekemiyoruz. Görgü tanığı olmadığı için şu anda bir şey yapılamıyor. Yaklaşık 8 ton arpa zararımız var maliyeti de 6-7 bin lira civarında. 5 aylık emeğimiz boşa gitti. Yapacak hiç bir şeyimiz yok bunu yapanları Allaha havale ediyorum. Muhtarlık seçimlerinden dolayı böyle bir şey yapıldığını düşünüyoruz, ama kanıt olmadığı için kimseyi suçlayamıyoruz." dedi.


'EKİNİ OLAN HERKES TEDİRGİN'
Tarlayı kurutan kişi ya da kişilerin bir an evvel bulunmasını isteyen Güccük, "Tarlalarında ekini olan herkes tedirgin. Bundan sonra artık tarlalarımızda yatıp kalkmayı düşünüyoruz. Evdeki arabamızdan, tarlamızdaki ekinimizden, canımızdan korkar, akşamları uyuyamaz olduk, tedirginiz. Devleti yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.


'BU İLK DEĞİL'
Mustafa Usta ise, köyde başka çiftçilerin de buna benzer olaylar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:


"Son bir yıl içerisinde yaklaşık 20 çiftçi ya ağaçları kesilerek ya da ürünleri kurutularak mağdur edildi ama bunları yapan bulunmadı. Otomobili yakılan, zeytin ağaçları kesilen, bizim tarlasındaki ürünü kurutulan çiftçiler var. Yani bizim başımıza gelen bu olay ilk değil. Şikayetçi oluyoruz ama bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Bunları yapanların kısa sürede bulunup adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz." Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar