26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Değerlerimizi yaşatamıyoruz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değerlerimizi yaşatamıyoruz?
Abone ol
Osmaniye’de isim yapmış değerlerimizi, tarihi ve turistik yerlerimizi genç kuşaklara öğretme noktasında yetersiz kaldığımızı kanıtladık.

Osmaniye’de isim yapmış değerlerimizi, tarihi ve turistik yerlerimizi genç kuşaklara öğretme noktasında yetersiz kaldığımızı kanıtladık.


Osmaniye’nin doğal yapı olarak güzelliklerinden biri olan Karaçay dere yatağının yıllardır yerel yönetimler tarafından değerlendirilmemesi nedeniyle, önemli değerlerinin de unutulmaya yüz tuttuğunu görüyoruz.


Karaçay dere yatağından orta yaş insanların yakından tanıdığı “çürüktüş”’ı yeni yetişen gençler tanımıyorlar.


Karaçay vadisindeki “Çürüktaş” geçmiş yıllarda yeni yetişen gençlerin buluştuğu ve yaz aylarında suya girdiği yer olarak bilinmektedir.


Çürüktaş’ın önemi o kadar büyük ki, geçmiş yıllarda Osmaniye Belediye başkan Adaylarımızdan biri, “Karaçay’da, Çürüktaş’ta çok çimdim”diyerek tanıtım broşüründe yer vermişti.


Çürüktaş’ın giriş kısmını rahmetli Belediye başkanlarından Musa Şahin, “Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran mesire alanı” olarak belirleyerek, çevresini de tel örgülerle kapatmıştı.


Pazar günü Karaçay vadisindeki “Çürüktaş”a uğradığımızda, piknik alanının kendi kaderine terk edildiğine tanık olduk.


Çürüktaş alanının önünde oturan 5 genç oturuyordu. 15-17 yaşları arasındaki bu gençlere oturdukları yerin adını sorduğumuzda; “Karaçay” dediler.


Yaşınını 35 olduğunu söyleyen bir başka vatandaşa sorduğumuzda ise yine “Karaçay” yanıtını aldık.


“Çürüktaş” adını anımsattığımızda, adını duyduklarını ancak nerenin ‘Çürüktaş’ olduğunu bilmediklerini söylediler.


Osmaniye’de Belediye Başkan adaylarının seçim beyannamelerinde bile adı geçin “Çürüktaş”ın yeni kuşaklar tarafından bilinmemesi ya da öğretilmemesi yerel yönetimlerde görev yapanların bir hatası olsa gerek!


Ayrıca; “Ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran” adı verilen piknik alanının bu günkü durumu ise ayrıca sahipsizliğin ve ilgisizliğin bir sonucu olsa gerek!


Osmaniye’de ikinci kez Belediye Başkanlığı görevine seçilen Kadir Kara’dan Osmaniye halkı, Karaçay vadisi’ne önem verilmesini ya da önem verecek şekilde hizmet alanı açmak üzere özelleştirilmesini bekliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar