28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Çocuklara “Enerji gösterisi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklara “Enerji gösterisi”
Abone ol
Zorlu Enerji grubu Osmaniye’deki 13 okulda 5 bin çocuğu enerjinin büyülü dünyası ile tanıştırdı.
Zorlu Enerji grubu Osmaniye’deki 13 okulda 5 bin çocuğu enerjinin büyülü dünyası ile tanıştırdı.


Zorlu Enerji Grubu ilköğretim seviyesindeki öğrencileri enerji konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.


Hazırlanan enerji drama gösterileri kapsamında Gruba ait Gökçedağ Rüzgar Santrali’nin bulunduğu Osmaniye’deki çocuklarla buluştu. Osmaniye’de bulunan 13 okulda sergilenen interaktif oyunu 5 bin çocuk izledi.


Osmaniye’de bulunan 13 ilköğretim okulundaki 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencileriyle buluşan enerji konulu gösteri sırasıyla Zorlu Enerji Grubu’nun yatırımlarının bulunduğu Denizli, Manisa ve Kars illerinde de sergilenecek.


Dört ilde İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen okullarda 15 bin öğrenci keyifli bir gösteri izleyecek.


Çevre ve iletişim uzmanları ile pedagoglardan destek alınarak hazırlanan gösteri, tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in danışmanlığıyla kurgulandı. Genç tiyatrocular Ceren Balkaya ve Erhan Temiz tarafından sahnelenen gösteriyle çocuklara enerji kaynakları, fosil yakıtların dünyamıza etkileri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile enerjinin tasarruflu kullanımı anlatılıyor.


İnteraktif olarak kurgulanan gösteriye çocukların katılımı sağlanarak eğlenirken öğrenmeleri amaçlanıyor. Gösterinin kahramanları “Mavi” ve “Yeşil” doğanın renklerinden hazırlanan kostümleriyle çocuklara günlük hayatlarında nasıl çevre dostu bireyler olabileceklerine dair faydalı ipuçları veriyor.


Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, “Genç nesillerin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda daha bilinçli bireyler olarak yetişmesi için çevrenin korunmasına yönelik eğitimler düzenliyoruz. Osmaniyeli çocuklarımızla geçtiğimiz yıllar bir araya gelerek enerji konusundaki eğlenceli eğitim çalışmaları gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz yıl itibarıyla da çocuklarımızın kendilerini oyunun parçası hissedecekleri interaktif gösterimizle onları bir yandan eğlendirirken bir yandan da enerji kaynaklarımızın gündelik hayatımızdaki önemine dikkat çekiyoruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar