24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.569
EURO34.8558
ALTIN2433.1

Cgc'den Osmaniye Valiliğine, Tgk Ve Bik'e Teşekkür...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cgc'den Osmaniye Valiliğine, Tgk Ve Bik'e Teşekkür...
Abone ol
Osmaniye Merkezde günlük olarak yayınlanan 9 gazete Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde günde 3 er gazete olmak üzere sırayla yayın yapacak.

Osmaniye Merkezde günlük olarak yayınlanan 9 gazete Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde günde 3 er gazete olmak üzere sırayla yayın yapacak.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir, Koronavirüs (Covid-19) salgınının basın sektörünü de derinden etkilediğini belirterek, sektörde özveriyle çalışan basın emekçilerinin ve halkın doğru haber alması amacıyla yayınlarını sürdürme mücadelesi veren basın kuruluşlarının bu zor dönemde desteklenmesini istedi.

Basın İlan Kurumu’nun Pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında bir dizi kolaylaştırıcı önlem alınması nedeniyle BİK Yönetim Kurulu'na ve BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’a teşekkür eden Ali Cihangir, “Bu süreçte büyük mücadele veren ve Yerel Gazete sahiplerinin isteklerini BİK Yönetim kuruluna taşıyan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya, BİK Genel kurulunda yer alan Anadolu Gazete Sahipleri temsilcileri Mustafa Arslan ve aynı zamanda BİK Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Erzen’e gazetelerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

BİK’İN TAVSİYE KARARLARI OSMANİYE’DE DE UYGULANACAK

BİK’in aldığı kararların sadece kurum şubesi olan yerleri kapsadığını, Resmi ilanların valilik aracılığıyla dağıtılan illeri kapsamadığını belirten CGC Başkanı Cihangir, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“BİK’in aldığı kararlar BİK Kurum Şubesi olan illerde geçerlidir. Resmi ilanların Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri aracılığıyla dağıtılan illeri kapsamamaktadır. Ancak ülkemizdeki bu olağanüstü süreç nedeniyle BİK aldığı kararlar ile ilgili uygulamaları kurum şubesi olmayan Osmaniye gibi illerde Valiliklerin takdirine bırakmıştır. Bu süreçte yaptığımız görüşmeler sonucunda sayın Valilimiz Ömer Faruk Coşkun’un takdiriyle Osmaniye ilimizde BİK’in aldığı kararlar doğrultusunda bir çalışma yapılması uygun görülmüştür. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Osman Turunç, İl Merkezimizde yayın yapan 9 Günlük Gazete ile görüşmeler yapmış ve gazete sahipleri kendi aralarında anlaşarak sırayla günde 3 gazetenin yayınlanmasına karar vermişlerdir. Bu süreci atlatana kadar gazetelerimizin bir nebze de nefes alması sağlanmış olacaktır. Bu nedenle Osmaniye Basınının her zaman yanında olan Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun başta olmak üzere, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Osman Turunç’a ve kendi aralarında zor zamanda birlikte hareket etme kararı alan tüm gazete sahiplerine teşekkür ediyorum.”

Başta muhabir ve kameramanlar olmak üzere sokakta görev yapan basın çalışanlarının da enfekte olmadan görevlerini yapmalarının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Ali Cihangir, “Kamu görevi yapan arkadaşlarımız zor şartlarda özveriyle çalışmaktadır. Virüs tehdidine karşın, gerek sahada gerekse işyerlerinde görevli değerli meslektaşlarım, bu süneçte gerçekten çok zor ve riskli bir görev yapıyorsunuz. Rabbim yardımcınız olsun. Lütfen kendinize dikkat edin.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar