19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4

Bakan Eroğlu Osmaniye’de 8 tesisin temelini attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Eroğlu Osmaniye’de 8 tesisin temelini attı
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen törende 64 Milyon Lira yatırım bedelli 8 tesisin temelini attı, orman köylülerine gelir getirici tür ve Orköy sertifikalarını verdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen törende 64 Milyon Lira yatırım bedelli 8 tesisin temelini attı, orman köylülerine gelir getirici tür ve Orköy sertifikalarını verdi.

Törene katılmak üzere Osmaniye’ye gelen Bakan Veysel Eroğlu, OKÜ’de Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Bölge Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde ve Osmaniye’de yapılan yatırımları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Tören DSİ Genel Müdürü Murat Acu’nun açılış konuşması ile başladı. Acu, bugün yapılacak törenle 1 adet sulama, 1 adet ulaşım köprü, 6 adet taşkın koruma olmak üzere 8 projenin temelinin atılacağını ifade ederek, 672 Bin Dekar mevcut sulama sahasının su yetersizliğinin giderileceğini ve Osmaniye il merkezi ve 2 ilçede 4 mahallenin taşkınlardan korunacağını kaydetti.



Törende konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada Bakan Veysel Eroğlu’na Osmaniye’ye yapılmış olan ve yapılacak olan yatırımlar nedeniyle Osmaniyeliler adına teşekkür etti.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise Bakan Veysel Eroğlu’nun Osmaniye’nin yaylacılık sorununun çözülmesinde çok büyük katkısı olduğunu ifade ederek, “Osmaniye’de çok sayıda dere ıslahı yapıldı, orman köylülerimiz desteklendi, sulanamayan araziler sulanabilir hale geldi. İlimizde yapılan tüm çalışmalar nedeniyle Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Bugün Osmaniyemize yapılan yatırımlara ek olarak 64 milyonluk 8 tesisin temeli atılacak. Sayın Bakanımıza tüm bu yatırımlar için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada Osmaniye’nin refahına, bereketine, kalkınmasına katkı sunacak tesislerin temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, bugün yatırım müjedeleri ile Osmaniye’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

Temeli atılacak yatırımların Osmaniye’ye hayırlı olmasını temenni eden Vali Kerem Al, “İlimizin her köşesinde Sayın Bakanımızın imzasını taşıyan yatırımları görmek mümkün.

Tüm bu hizmetler için Sayın Bakanımıza tüm Osmaniyeli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.


 
BAKAN VEYSEL EROĞLU, “OSMANİYE’YE YAPILACAK YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye ile bir gönül bağı olduğunu belirterek Osmaniye’ye yapılacak olan yatırımların devam edeceğini müjdeledi.

Bugün Osmaniye’de 8 tesisin temelini atacaklarını belirten Bakan Eroğlu, projelerin zamanında bitirileceğini kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerinin devamında, “Bizim anlayışımızda şu var; insanı yaşat ki devlet yaşasın. Siz yaşarsanız bu devlet yaşar” diye konuştu. Savrun Barajı projesinden de söz eden Bakan Eroğlu, Osmaniye’yi daha önceki ziyaretinde söz verdiğini ve projenin tamamlandığını belirterek, ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.

Yatırımların her alanda hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, Osmaniye’ye gelirken eli boş gelmediğini ifade ederek,  “Bugün, 155 milyonluk 12 müjde ile geldik. Daha önce de 68 müjde vermiştik, şu ana kadar toplam 80 müjde oluyor. Bu da Osmaniye için büyük bir yatırım” diye konuştu.

Hükümetin Osmaniye’ye büyük değer verdiğini belirten Bakan Eroğlu, bunun en güzel göstergesinin de Osmaniye’ye bugüne kadar yapılan toplam 7 Milyar Liralık yatırım olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırımlardan da söz eden Bakan Eroğlu, “Şimdiye kadar 4 adet baraj gölet yaptık. 116 Bin 190 Dekar alanı sulamaya açtık. Osmaniye çok verimli olduğu için yılda 3 verim almak mümkün. Bu sayede çiftçimizin her yıl 193 milyon TL. ilave para giriyor. 25 dere ıslahı yapıldı.

35 milyon fidan toprakla buluşturuldu, 1 şehir ormanı, 6 mesire yeri yapıldı. Şimdiye kadar 3 bal ormanı kuruldu ama isterseniz 3 tane 5 tane daha kurarız. Bal ormanı kurulması için her türlü desteği biz veriyoruz ama burada bir marka oluşturmamız gerekiyor” dedi. Osmaniye’nin de dâhil olduğu Akdeniz Gelişim Projesine de değinen Bakan Eroğlu, “Osmaniye’de bu kapsamda 7 baraj ve gölet, 8 sulama tesisi, 39 dere ıslahı, 68 Bin 809 Dekar alanda ağaçlandırma, 47 Bin 340 Dekar alanda erozyon kontrolü için gerekli ıslah çalışmaları yapılacak.

35 milyon fidan üretilecek, 1 şehir ormanı tesis edilecek, 8 bal ormanı kurulacak, 7 mesire yeri yapılacak ve ayrıca 72 köyde gelir getirici türleri dikeceğiz. 3 yıl bakımı bize ait olmak üzere 49 yıllığına vatandaşımıza vereceğiz. 97 kilometre yol ağaçlandırması yapacağız. Gelir getirici tür dışında çok uygun bir de kredi veriyoruz. Hedefimiz 1230 aileye 14 Milyon 519 Bin 772 TL. kredi desteği vereceğiz” dedi.

Bugün yapılan törende 1000 ceviz, 1000 defne, 500 dut, 500 selvi, 1000 fıstık çamı olmak üzere 4000 fidanın dağıtılacağını da ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerinin devamında ülke gündemine değindi. Gündemin en önemli maddesi Anayasa değişikliğinden söz eden Bakan Eroğlu, milletin geleceği, istiklali ve istikbali için Anayasa değişikliği yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından 8 tesisin temeli Bakan Veysel Eroğlu ve protokol mensupları tarafından atıldı. Programın devamında orman köylüsü vatandaşlara kura yöntemi ile gelir getirici tür ve Orköy sertifikaları yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, törenin ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bahçesine fidan dikti. Bakan Eroğlu, Osmaniye Valiliğini ziyaret etmek üzere OKÜ Kampüsünden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar