23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5979
EURO34.7919
ALTIN2405.8

Annesine yazdığı şiirden aldığı ödülü annesine verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Annesine yazdığı şiirden aldığı ödülü annesine verdi
Abone ol
OSMANİYELİ Öğretmen 52 yaşındaki Ali Köşker, Anneler Günü’nde ziyaret ettiği annesine, “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nda aldığı plaketi sundu.
OSMANİYELİ Öğretmen 52 yaşındaki Ali Köşker, Anneler Günü’nde ziyaret ettiği annesine, “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nda aldığı plaketi sundu.


Osmaniye’de geleneksel olarak bu yıl 17’ncisi düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’na 11. kez katılan ve son yarışmada 2.’lik ödülü alan öğretmen Ali Köşker, kristal plaketini “Anneler Günü”nde annesine hediye etti.


OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Emekli olduktan sonra mesleğini sevdiği için özel bir eğitim kurumunda öğretmenliğini sürdüren Ali Köşker, 17 yıldır düzenlediğimiz yarışmaya en çok katılan şairlerimiz arasında yer alıyor. Yarışmamıza 11 yıl katılan Köşker, 4 kez ilk 10 derecenin ödüllerinin sahibi oldu. Son yarışmamızda ise “Anam söylüyo” isimli şiiri ile 2.’lik derecesi alarak kristal ekmek plaketi ile ödüllendirildi.” dedi.


Aldığı ödülü annesine hediye eden öğretmen-Şair Ali Köşker, kendisine ikincilik ödülü getiren şiirin mimarının annesi olduğunu belirterek; “Düziçi ilçesi Gökçayır köyünde oturan 87 yaşındaki annem Hürü ile 85 yaşındaki babam Kadir Köşker’in  9 çocuğundan biriyim. Anne ve babam bir kez Umre, bir kez de Hacca gittiler. Anne ve Babam, kardeşlerimin tamamını Üniversitelerde okutarak meslek sahibi yaptı. Kardeşlerim arasında devlet memuru, öğretmen, Albay ve Basın-Yayın’ı bitirip gazeteci olanlar var. Annemi ziyaretim sırasında onunla koşmalarımı not alıp eve geldiğimde şiirini yazdım ve “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’na katıldım. Annemin yaşamını anlatan bir şiirdi bu. Dokuz çocuğunu nasıl yaşattığını ve okuttuğunu, onlarla olan ilişkileri ve yaşamakta olduğu yeryüzünden göçüp gitmelerini konu edinen bir şiirdi konusu. Annemi dinledim, kaleme aldım ve yazdıklarımı şiire dönüştürerek yarışmaya katıldım. Yarışma sonucunda 2’lik derecesi olarak aldığım kristal ekmek plaketinin gerçek sahibinin annem olduğunu düşünerek, “Anneler Günü”nde köyüme giderek Anne ve babamı yanıma alıp bu ödülü Anneme günün anısına hediye ettim.” şeklinde konuştu.


Oğlunun yazmış olduğu şiirden dolayı aldığı ödülü kendisine armağan etmesinden duygulanan anne Hürü Köşker ise “Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip eylesin. Evlatlarımla gurur duyuyorum, onlar ki aldıkları ödülü bile böylesine anlamlı bir günde, yani Anneler Günü’nde aldıkları ödülü bana sunuyorlar. Bundan sonra ölsem de evlatlarımdan dolayı gözüm arkamda kalmaz!” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar