19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Seçer: “Çürük elmaları ayıklayacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçer: “Çürük elmaları ayıklayacağız”
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı Mut, Silifke ve Erdemli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yerel yönetimde gösterdikleri başarıyı genel iktidara taşımak için hep birlikte çalışmaları ve başarıya ulaşmaları gerektiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıVahap Seçer, katıldığı Mut, Silifke ve Erdemli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda yerel yönetimde gösterdikleri başarıyı genel iktidara taşımak için hep birlikte çalışmaları ve başarıya ulaşmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Seçer, partililere önemli mesajlar verdiği toplantılarda, “Gelecek günler bu günlerden iyi olacak, bundan emin olun. Moralinizi yüksek tutun. 31 Mart’ta Türkiye’de çok şey değişti. Sadece 11 büyükşehirin nüfusu Türkiye’nin yarısı. Ekonominin üçte ikisi. Türkiye’yi biz yönetiyoruz. Yöresel sıkıntıları bir kenara bırakın. Bu kadrolar iktidara yürüyor. Yolun sonu göründü. Bu Türk halkının bize tanıdığı önemli bir fırsattır. Bunun değerini bileceğiz” dedi.

31 Mart seçimlerinde vatandaşın verdiği mesajların çok iyi okunması gerektiğini ifade eden Seçer, tüm partilileri başarı için sağduyulu olmaya, birlik ve beraberliğe davet etti. Seçer, yerel ve genel seçim değerlendirmelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde ve ilçelerde hayata geçirdikleri projeleri de partililerle paylaştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Mut, Silifke ve Erdemli İlçe Danışma Kurulu toplantılarına katıldı ve çok önemli mesajlar verdi. Başkan Seçer, “31 Mart’ta Türkiye’de çok şey değişti. Sadece 11 büyükşehirin nüfusu Türkiye’nin yarısı. Ekonominin üçte ikisi. Türkiye’yi biz yönetiyoruz. Yöresel sıkıntıları bir kenara bırakın. Bu kadrolar iktidara yürüyor. Yolun sonu göründü. Bu Türk halkının bize tanıdığı önemli bir fırsattır. Bunun değerini bileceğiz” dedi.

“Evlatlarıma bırakabileceğim en büyük miras”

Partililerin yoğun olarak katıldığı ve görüşlerini belirttikleri Danışma Kurulu Toplantılarının sonuna kadar kalarak partililerden gelen her türlü soruyu yanıtlayan ve öneriyi dinleyen Başkan Seçer, yaptığı konuşmalarda 31 Mart sonrasında özelde Mersin, genelde Türkiye’de yaşanan değişmeleri anlattı. CHP’li olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirten Seçer, “Geleceğin el feneri geçmişteki deneyimlerimizdir. Bu aile çok büyük bir aile. Bu aile bundan 100 yıl önce temelleri atılmış, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi vermiş, kurumlarını, hukuk sistemini kurmuş, ulus, millet olmanın erdemlerini anlatmış, bilimi takip etmiş, yokluk içerisinde ülkesini kalkındırmak için gecesini gündüzüne katmış kadroların kurduğu bir siyasi oluşum. Bu büyük ailede yer almak her birimiz için gurur kaynağı. Evlatlarıma bırakabileceğim en büyük miras böyle büyük bir ailenin mensubu olmak. Böyle yüce bir çatı altında olmak sizlerin de çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras” dedi.

“Bizim görevimiz partimizi güçlü kılmak ve genel iktidara hazırlamak”

Yerel seçimlerdeki başarıyı değerlendirerek konuşmasını sürdüren Seçer, “31 Mart seçimleri her açıdan son derece önemli mesajlar veren seçimdi. Ortaya çıkan tablo sadece beldelerde, ilçelerde, büyükşehirlerde belediye başkanı seçme sebebi ile sandık başına giden bir seçmeni değil, Türkiye’nin geleceğini tayin eden bir seçmen kitlesini ifade ediyor. Bizim yüklendiğimiz görev sadece belediye başkanlığı görevi değil. Başta partimizi toparlamak, güçlü kılmak ve genel iktidara hazırlamak. Türkiye’nin içinden geçtiği zorluklardan bir an önce çıkarmak ve Türkiye’nin dört bir köşesinde hangi siyasi görüşten olursa olsun umutsuzluğa düşen yurttaşlarımızın umudu olmak. Siyaset tarzımızı bu şekilde belirlemek zorundayız” diye konuştu.

“Kişisel hırslardan, kötü düşüncelerden kendinizi arındırın”

Danışma Kurulu toplantılarının birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilmesi, her türlü düşüncenin dile getirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, kişisel hırsları bir kenara bırakarak genel iktidar için çalışılmasının önemini vurguladı. Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kendi içimizde nasıl hareket edeceğimizin, hangi kurallara uyarak siyaset yapacağımızın, partimizi Türkiye’yi gelecekte daha iyi noktalara nasıl getireceğimizin yol haritasını çizmemiz lazım. Bundan sonra geçmişi bir tarafa bırakıp, artık geleceğe yelken açacağız. Herkes rahatlasın. Kişisel hırslardan, kötü düşüncelerden kendinizi arındırın. Hırsların verdiği ateşin yüksekliğiyle değil, dostça, kardeşçe bakmanız lazım. Önemli bir özgüven var artık bizde. Partimizin tüzüğünü her arkadaşım harfiyen yerine getirmek zorunda. Parti disiplini önemli. Bizi gelecekte başarıya taşıyacak olan parti disiplini, ikincisi ve en önemlisi birlik, beraberlik ve inanç.”

“Seçim öncesi vaat ettiğimiz her hizmeti yaptık”

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 31 Mart’ta göreve geldikleri günden bu yana idari ve mali sıkıntılar olmasına rağmen seçim öncesi vaatlerini yerine getirerek, sosyal belediyecilik örneği sergileyen hizmetler yaptıklarını ifade etti. Seçer, “Seçim öncesi ilçelerimizde vatandaşlarımızla belediye başkanı olduğumuzda ilk 100 günde ve 5 yılda hayata geçireceğimiz faaliyetleri paylaşmıştık. İlk 100 gün geçti. Vaat ettiklerimizi yaptık. Bizim ilk 100 günde süratle hayata geçirdiğimiz faaliyetler dar gelirli ailelere dokunacak projeler. Seçim öncesi vaat ettiğimiz su indirimini, toplu taşıma ücretlerinde indirimi yerine getirdik. Ulaşımla ilgili bazı vatandaşlarımız bana sitem ediyor ama kanunlar bize hangi yaş skalasındaki vatandaşlarımıza indirim yapacağımızı belirlemiş. Biz bu kanunlar doğrultusunda indirim yapabiliyoruz. Kanun zaten 65 yaş üstü, şehit aileleri gibi gruplarda ücretsiz hak tanıyor ama bazı yaş gruplarında elimiz ayağımız bağlı kalıyor” dedi.

“Ben Türkiye'de en son sızlanacak bir kentin belediye başkanıyım”

Yaşanılan tüm sorun ve sıkıntılara rağmen, hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Biz itibarlı bir memleketsiz. Ben Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben, Türkiye'de en son sızlanacak bir şehrin belediye başkanıyım. Elbette ki zor bir dönem geçiriyoruz. Elbette ki bunun altından kalkacağız. Bunu herkes görecek. Bizim küçük düşünen adamlarla işimiz yok. Biz seçimden önce de söyledik. Sizlerin de partililer olarak başınız hiç öne düşmeyecek, yüzünüz kara çıkmayacak. Türkiye geleceği inşa edecek belediye başkanları seçti. Bizim yapacak çok işimiz var” dedi.

“Adını partimizden alan Halk Kart sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek”

Konuşmasında çok yakın bir zamanda uygulamaya geçecek olan Halk Kart’la ilgili de bilgi veren Başkan Seçer, Halk Kart’tan sadece gerçek ihtiyaç sahiplerinin yararlanacağını, bunun için titiz bir çalışma yürüttüklerini anlattı. Seçer, “Halk Kart adını partimizden aldı. Uygulamasını başlatıyoruz, toplamda 7 bin kişiye yardım yapılıyordu ama yeni bir envanter çıkarttık. Mersin'in yoksulluk listesi haritası. Bu 7 bin kişi gözden geçirilecek. Gözden kaçan, hak etmeden, bu yardımları alan var mı? Onlar ayıklanacak. Gerçekten yoksul olanlar bu yardımı alacak. Siyasi bir mülahaza olmadan, tamamen yoksulluk kriterlerine göre, yardımları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eğitim yardımlarından faydalanan öğrencilerin sayısı artacak

Eğitim yardımlarının da devam edeceğini belirten Başkan Seçer, “6 bin 863 öğrencimiz eğitim yardımından yararlanıyor. Bizden önceki yönetim bunun yarısını ödeyebilmiş. Kalan yarısını derhal öğrencilerimizin hesabına yatırdık. Bu yıl aynı uygulama devam edecek. Yaklaşık 8 bin öğrenciye çıkaracağız. Bunlara da yeni bir değerlendirme yapacağız. Ödediğimiz yardım da 1000 TL’nin üstüne çıkacak. Enflasyonu göz önüne alarak uyarlayacağız ve bu yardımları yapacağız” diye konuştu.

“Türkiye’de bir seferberlik, dönüşüm ve değişim başlamıştır”

Yereldeki başarının genel iktidara yansıması için partililerin sağduyulu olması gerektiğini ifade eden Seçer, “Biz Türkiye’de bir değişim yapacaksak bunun ilk adımlarını işte şimdi yerelde göstereceğiz. Yakın zamanda sadece Büyükşehir Belediyemiz ile değil ilçe belediyelerimiz ile de gurur duyacaksınız. CHP’li belediye başkanlarına yaraşan namuslu yüreğe ve beyne sahip olmaktır. Bizim yüzümüzü kara çıkartan bizden değildir. Seçmenlerimize, partililerimize, tüm yurttaşlarımıza karşı bizi mahcup edenler bizden değildir. Türkiye’de bir seferberlik, dönüşüm ve değişim başlamıştır. Bunu iyi okumak gerekir. Bizim hizmetlerimizi Toroslar’ın tepesine kadar sizin duyurmanız gerekiyor, takip etmeniz gerekiyor. İyi yaptığımızı anlatın, kötü yaptığımızı yüzümüze vurun” dedi.

“Çürük elmaları ayıklayacağız”

Geçmiş dönemden kalma siyasi saikle hareket eden bazı personelin kendilerini ve hizmetlerini provoke ettiğini söyleyen Seçer, “Belediyenin malı, parası, makinası hepinizin. Gidiyor bu makineyi daha taşa vuruyor. Bunu denetleyin, engelleyin. Bize bilgi verin, biz de bu çürük elmaları ayıklayalım. CHP’li belediyeler kendisinden önceki çalışanları ekmeğinden ediyor diye havuz medya haberleri çıkıyor. Oysaki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kimseyi ekmeğinden etmeyeceğiz’ dedi. Eğer siyasi düşüncesinden dolayı bir yurttaşımızı işinden ediyorsak bundan büyük onursuzluk olmaz. Ama adamın kafası başka yerde, ruhu bozuk, siyasi olarak zehirlenmiş, beni düşman olarak görüyor. Onu oradan kazıyacağız. Bu kuruma zarar vermesine izin vermeyeceğim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar