28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

Mersin Büyükşehir, Elazığ’a Yardımlarını Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir, Elazığ’a Yardımlarını Sürdürüyor
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden sarsan Elazığ depreminden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden sarsan Elazığ depreminden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor.

Depremzedelerin yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremin ertesi günü bölgeye 2 tırını sevk eden Büyükşehir Belediyesi, içerisinde yardım malzemelerinin bulunduğu 3. tırını da Elazığ’a gönderdi.

Büyükşehir, yardım malzemelerinden oluşan 4. tırını da bölgeye yönlendirmek üzere hazırlıklarına başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde bölgedeki depremzedelere yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, depremin oluşturduğu olumsuzlukları en aza indirmek için seferberliğini sürdürüyor.

Depremin ertesi günü 1’i yardım malzemelerinden, 1’i de mobil mutfaktan oluşan 2 tırını bölgeye sevk eden Büyükşehir Belediyesi, içerisinde yardım malzemelerinin bulunduğu 3. tırını da Elazığ’a gönderdi. Büyükşehir Belediyesi, yardım malzemelerinden oluşan 4. tırını da bölgeye yönlendirmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Yardım malzemelerinden oluşan 3. tır Elazığ’a sevk edildi

Büyükşehir Belediyesi’nin içerisinde erzak kolisi, çocuk kıyafetleri ve botu, ayakkabı, elektrikli soba,  battaniye, yorgan, çocuk bezi, bebek kıyafeti, çekyat, tek kişilik yatak, ıslak mendil, kilim, yastık ve temizlik malzemelerinden oluşan 3. tırı Elazığ’a doğru yola çıktı.

Tırda yer alan yardım malzemelerinin önemli bir bölümünü Mersin’de yaşayan vatandaşların duyarlılığı, paylaşma ve dayanışma ruhu oluşturdu.

Vatandaşlar, bölgedeki depremzedelere yardım eli uzatmak için temin ettikleri malzemeleri Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırdı. Hem hazırladığı malzemeleri hem de vatandaşlardan gelen yardımları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin yiyecek ve ısınma ihtiyaçlarına el uzattı.

Depremin ertesi günü 2 tır yola çıkmıştı

Depremin ertesi günü bölgeye 2 tırını sevk eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, içerisinde 500 erzak kolisi, çocuklar için toplam 2 bin 160 adet, yetişkinler içinse 60 giyecek ve 285 adet yorgan olmak üzere toplam 3 bin 5 adet yiyecek ve ısınma ihtiyacını karşılayacak malzemeyi depremzedelere ulaştırmıştı. Büyükşehir Belediyesi, mobil mutfaktan oluşan ikinci tırında ise 3’ü aşçı olmak üzere 5 kişilik personelden oluşan ekip ve 10 bin kişilik gıda malzemesiyle bakliyat ağırlıklı sıcak yemekler yaparak, bölgedeki vatandaşların yiyecek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar