29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zorlamayın

   İnsanlarımızın eğitim düzeyine bakmadan, bazı iş ve işlemlerde zorlanması ile birlikte yaşanan sıkıntılar can sıkmaya başladı.

Vatandaş köyünden kente gelmiştir, saatlerce banka kuyruklarında bekliyor. Bankalardaki memurlar insanların iş veya işlemleri için ATM’lere yönlendirirken bilmeyen vatandaşlar sıkıntı çekiyor, strese giriyor.

Bir çok vatandaşımız ATM’lerde para yatırma, çekme veya kartsız işlemleri bilemediği düşünülmediği gibi, masalarında boş oturan bazı banka memurları bizzat ilgilenseler insanların stresi azalacaktır.

Birde telefonla müşteri hizmetleri ile görüşmeler var ki, insanları tam çileden çıkarmaya yetiyor. Sadece bankalar değil, cep telefonlarında bir sorunu olan vatandaş Müşteri hizmetlerine yönlendiriliyor.

Numarayı arıyorsunuz; size bazı rakamlar söylüyor, onlardan birine basacaksınız. Denileni yapıyorsunuz, beklemeye başlıyorsunuz, hatlar meşgul veya “şu anda bir başka müşteri ile ilgileniliyor, biraz bekleteceğiz”deniliyor. Beklemeyi sürdürüyorsunuz, dakikalarca beklemekten yoruluyorsunuz. Sonrasında karşınıza çıkan müşteri temsilcisinin söylediklerini yapmak istediğiniz sırada, telefon tuşları üzerinde istedikleri gibi gezinemeyebiliyorsunuz ve yanlış numara çevirdiğiniz söyleniyor. Sıkılıp vazgeçiyorsunuz.

Bankalarda da durum aynı, annenizin kızlık soyadına kadar soruyorlar. Sadece rakamlar değil, harf sorduklarında iş karışıyor bu kez telefonda harf bölümünü aradığınız sırada hat düşebiliyor. Yine sıkılıp vazgeçiyorsunuz.

Bu işlemleri her insanın bildiğini sanmak veya yapabileceğini sanmak onlara göre kolay olabilir ama, maalesef insanlarımızın bir çoğu böyle bir işlemi yapamadıklarını düşünmemiz gerekiyor.

Banka veya Cep telefon kurumları vatandaşın borcunu gününde ödemediği zaman faiz bindirirken, yeni müşteri kazanabilmek için çok nazik hareketlerle görevliler hizmet vermeye çalışırken, aynı özeni göstermek vatandaşın sorununun çözümüne geldiğinde neden gösterilmiyor!?

İnsanlarımızı zorlamamak gerekiyor, hele de covid-19 salgını sürecinde vatandaşımız çeşitli sıkıntılarla mücadele ederken, lütfen herkesin her işlemi bileceğini değil, bilemeyen bir çok insanımızın olduğunu da aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Bir halk deyimi vardır; “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” doğru bir tümcedir ama, vatandaşların o kadar eğitimli veya her işi bilebileceği yerine onların sıkıntılarını çözme noktasında yardımcı olmak, toplumsal sorunların çözümünde ve sağlıklı sosyal yaşam konusunda yarar sağlayacaktır.

Eğitimin uzaktan yapılması olayında EBA sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle öğrenciler bilgisayar veya televizyonla kavga ederek strese giriyor. Bilgisayar tamircileri iş yetiştiremez oldu. Eskiden bir ayda 5 bilgisayar tamir eden tamirciler, bugünlerde bir haftada 10 bilgisayarın tamir için kendilerine geldiğini söylüyor.

Bu süreçte geçecektir, sabırla bekliyoruz, ancak bazı iş ve işlemlerde altyapının henüz sağlıklı çalışmadığı olaylarını da yaşamaktayız. Vatandaştan sabır istenirken, sabırlı olamayanların strese girmeleri neticesinde tansiyon ve şeker hastalıklarının artmasına neden olduğu olaylarına tanık olduğumuzda, sağlıklı çözümleri bekliyoruz.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar