25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5185
EURO34.9963
ALTIN2433.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ziyaret…

Dün öğle saatlerinde Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret ettik. Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri olarak makama girerken, Başkan Kara bizleri kapıda karşıladı.


Oturduk, öylesine kalabalık gazeteci grubu olmuştuk ki, Başkanlık makamındaki koltuklar ve sandalyeler yetersiz kaldı.


Osmaniye’de 4 ayrı Gazeteciler Cemiyeti olduğunu düşünen Başkan Kara, sadece OGC üyelerinin bu kadar kalabalık olduğunu aklından geçirirken, kim bilir diğer üç gazeteciler kuruluşundakileri de düşündüğünde bu sayının ne kadar olacağını mutlaka aklından geçirmiştir.


Osmaniye’de gazete ve gazetecilikle uğraşanların sayıları bir kente göre fazla olarak görüyorum. Bunun artılarının olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.


Osmaniye’de bu kadar gazete ve gazeteci var ise eğer, bu kentin sorunları neden yığınla, neden yıllarca çözülmüyor diye düşünüyorum.


Çok sayıda gazetenin yayınlandığı Osmaniye’de yetkilileri uyarıcı haberler mi yapılmıyor, yoksa yetkililer mi duyarsız kalıyorlar?


Madem ki bu kadar sayımız fazla, bu kentin sorunları neden azalmıyor?


Bizim arkadaşlar başladılar sohbete. Girişlerinde güzellikler ve mutlu şehir Osmaniye vardı. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemdeki hoşnutluklar ile gelecekte de aynı hoşnutlukların yaşanması dilekleri konuşuluyordu.


Bazıları Başkan Kara’nın seçimlerde aldığı oy sayısını, bazıları daha farklı güzelliklerden sözediyordu.


Birileri de çıkıp yeni 5 yıllık dönemdeki çalışmalarınıza ne zaman başlayacaksınız diye sormadı. Şimdi diyeceksiniz ki, sen niye sormadın? Bana veya benim gibi soru sormak isteyen arkadaşlara sıra gelmeden bir 35 dakika oturmuştuk. Başkanla bekleyen vatandaşların haklarını kullanamazdık.


30 Mart geldi geçti. Nisan ayı bitti, mayısın son haftasındayız. Yani aradan 42 gün geçmesine rağmen ikinci kez Başkan seçilen Kadir Kara bu güne kadar hizmetler noktasında bir girişim yapıp yapmadığını merak ediyorum.


Önümüzdeki günlerde yeni 5 yıllık dönemle ilgili sunum gerçekleştireceğini söyledi Başkan Kara. Belediye hizmet binası inşaatının ise Temmuz veya Ağustos ayında tamamlanacağını anlattı.


Daha önceki yazımda gündeme getirmiştim. Yeni belediye hizmet binası tamamlanmadan Musa Şahin Bulvarı’nın yeni Belediye hizmet binası giriş ve çıkışlarının trafik yönünden düzenlenmesi için çalışmalara hemen başlanılması gerektiğini dile getirmiştim.


Yeni binada hizmete başlanıldığında çalışmaların zor olabileceğini, bulvar üzerinden araç ve yaya geçişleri için şimdiden çalışmalara başlanılmasından sözetmiştim.


Bu konuda Başkan Kara neler düşünüyor, bunu da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği sunum sırasında öğrenebileceğimizi umut ediyorum.


Çarşı merkezindeki trafik ışıkları ve özellikle de Musa Şahin bulvarı üzerinde seçim öncesi projeleri arasında olan alt geçişlerin bir an önce inşaatına başlanılması önem taşıyor.


Ayrıca Karaçay vadisine yapılacak olan mesire alanı, çocuk parkı projesinin de şimdiden başlatılarak gelecek yılki yaz mevsimine ulaştırılması yine önem taşıyan hizmetler arasında yeralıyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar