24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5491
EURO34.9006
ALTIN2428.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Zam mı dediniz!?

Neyin tartışıldığını merak edenlerimizin sayılarına baktığımda, her geçen gün azalıyoruz. Ancak, ekonomik gelişmeler yerinde durmuyor ve günü birlik denircesine zamlanıyor.

Yeni yıla girmeden asgari ücretlinin maaşına, bir otobüs firmasının isim verdiği “304” rakamında artış yapıldı. Daha ne olsun, işverenin kazandığı tüm gelirini mi istiyorsunuz beyler!?

Aydınlık günler, aydın fikirler ve aydınlık içerisinde yaşamak her insanın özlemi olsa gerek. İnsanların bu fikirlerini sezinleyen AKP, siyasini kurarken, amblemini de “ampül” olarak hazırlayıp halkın huzuruna sundu.

Vatandaşımız partinin amblemindeki “Ampül” görüntüsünü gördüğünde, aydınlık için gerekli olan elektriklerin ucuz olacağını, yaşantılarının aydınlık olabileceğini umut ederek sandıkta oylarını verdi ve vermeyi de 17 yıldır sürdürüyor.

Halkın tercihlerine saygı duymak, demokrasinin bir gereğidir. Bir oylama sırasında toplam oyların bir fazlası karara bağlanır, öyle de gerekir.

2020 yılında asgari ücret, net olarak 2.324,70 Tl olarak açıklandı. İşveren temsilcisi konumundaki sendika yöneticileri tepkilerini gösterse bile, karar alındı.

Geçen yıl asgari ücret; 2 bin 20 liraydı, bir yıllık süreçte 304 Tl artırılarak yeni asgari ücret belirlenmiş oldu. Yeni yılın ilk ayından itibaren uygulanacak olan asgari ücretteki rakamın tartışmaları birkaç sürecek, ardından da tepkilerin yerini farklı tepkiler alacaktır.

2018 yılından başlamak üzere elektriğe gelen zamları inceliyorum. 1 Ağustos 2018 günü konutlarda yüzde 9, sanayi de yüzde 14 olmak üzere elektriğe zam yapılıyor.

1 Ekim 2018 gününe geldiğimizde elektrik fiyatı bir kez daha zamlandı. Meskenlerde yüzde 9, sanayi için yüzde 18 oranında artış yapıldı.

Yılı geride bıraktık ve 2019’a geldiğimizde, elektrik fiyatına yapılan zam oranındaki rakam aboneleri telaşlandırmaya başladı. 1 Temmuz 2019 günkü yapılan yüzde 14.98 zam oranı vatandaşı düşündürmeye başladı.

1 Ekim 2019 tarihinde elektrik fiyatına yüzde 14,9 oranında zam yapılacağı bildiriliyordu.

Elektrik zammı konusunda, 2019 yılının bir yıllık sürecinde yüzde 60’ların üzerinde artış olduğu hesap edilmekteydi.

Türkiye’de elektrik enerjisi dağıtımını yapan firmaları kaç vatandaşımız biliyor!? Kendi bölgemiz için “Enerji-Sa” ya da “Toroslar Elektrik A.Ş.” olarak düşündüğümüzde, buradaki yüklenici firmanın yüzde 50’si Sabancı firması, diğer yüzde 50’sinin ise Alman firmasına ait olduğunu biliyor musunuz!?

REKORU KIRDIK!

Türkiye’mizde , Cumhuriyet tarihimiz sürecinde bir rekoru kırdığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. “Bir süredir etkili olan fırtınalı havadaki rüzgar nedeniyle elektrik üretiminde, Cumhuriyet tarihinin en büyük rekoru kırıldı. Rüzgar enerjisinden 711 milyon dolayında elektrik enerjisi üretildi. Bunun yüzde 19.7’si rüzgardan karşılandı.

Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi varken, bu ülkede, farklı enerji üretimlerine izin verilmesi olayı sizlerin kafalarında karıncalar oluşturuyor mu!? Saygılarımla..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar