26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yöneticinin tarafsızlığı

Yönetici konumunda olan kişilerin tarafsız olması ile olmaması arasındaki noktalar kamuoyunda tartışma konusu haline gelir.


Yöneticilerin tartışılmaması için görevlerinde tarafsızlık, adil ve işlerini hakkı ile yapması önem taşır.


Osmaniye’deki kamu veya özel kurumlardaki yöneticilerde tarafsızlık görüp göremediğimizi haklın arasına girip sorguladığınızda rahatlıkla anlayabilirsiniz.


Halkın oyları ile göreve seçilenler, yakalarına rozeti takmasının ardından seçildiği partilisine değil, halkın tüm bireylerine eşit olarak davranması gerekir.


Muhtarlar siyasi olarak bir partiden aday olmayıp görevi devraldıklarında nasıl herkese aynı ölçüde davranıyorlarsa, Belediye Meclis üyeleri, belediye Başkanları, İl genel meclis başkanları ve Milletvekillerinden de aynı anlayış beklenir.


Siyasi bir partinin adayı olarak seçimlere girebilirsiniz, seçildiğinizde sanılmasın ki sadece sizin partinizin üyeleri veya sempatizanlarının oyları ile seçildiniz?


Karşıt partilerden birinin kazanmaması için kendi partisine oy vermeyip sizi destekleyenlerin de size oy verildiğini unutmamanız gerekir.


Diyelim ki öyle oldu, sadece kendi partililerin oyları ile seçildiniz, oturduğunuz koltuk, size sadece kendi partililerinize hizmet etmenizi gerektirmiyor.


Seçilmişler olarak, sadece kendi yandaşınız sandığınız esnaf, bürokrat veya yerel gazete bürolarına ziyarette bulunmak, yanlış bir hareket olarak görülebilir, eleştiri alabilirsiniz.


Osmaniye’de ne yazık ki, böylesi durumlara tanık olduğumuzda seçilmişlerin bu hareketleri kamuoyunda eleştiri alıyor.


Bir bakıyorsunuz, yerel gazetenin birinde seçilmişlerden biri veya yanlarında arkadaşları ile birlikte ziyarette bulundukları yerdeki görüntülerle haber çıkıyor. Kentteki bir benzeri kurum veya kuruluş kendilerine de gelmesini gönülden istese de o seçilmişler görev süreleri sonuna kadar zahmet edip ziyarette bulunmuyorlar.


Seçimler öncesi aday adayı iken ve aday iken aşındırılan kapılara, seçildikten sonra bir daha selam vermeyenlerin ikinci kez seçilme şanslarının olmadığı olayları yine Osmaniye’de yaşıyor ve görüyoruz.


Makamlar gelip geçicidir, hiçbir koltuk sonuna kadar kimseye kalmamıştır. Koltuğa oturabilmek için insanlara selam verip, el sıkanlar işleri bittikten sonra bir daha geri dönüş yapmıyorlarsa ve sadece birkaç yandaşı ile birlikte ortalıkta dolaşıyorsa kamuoyunun gözünde gereken notu almayı hak etmiştir demektir.


Osmaniye’mizde böylesi olayları gördüğümüzde üzülüyor, tarafsız, adil ve yandaşsız yöneticilerimizin olmasını istiyor, bekliyoruz.


Hangi siyasi görüşten olurlarsa olsunlar, seçildikleri makamda görev yaparken tüm insanları eşit olarak kucaklamaları ile insanlık erdemini de yerine getirmiş olacaklardır.
Bugünlerdeki gibi, aday adaylığı sürecinde nasıl herkesin ellerini sıkıp, hal hatır soruyorsanız, yarın da koltuğa oturduğunuzda aynı şekilde adil, yansız ve herkese aynı mesafede bakmanızı bekliyoruz.


Bu güzelliklerin yaşatılmaması durumunda Osmaniye’miz kendi içerisindeki kör döngü içinde ilerlemesinde kağnı hızı ile gelişmekten kendini kurtaramaz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar