20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yolların durumu

Osmaniye kent merkezi ile bazı mahallelerdeki sokaklarda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Mahalle aralarındaki sokaklarda kış mevsimi ile birlikte yağmur sularının yolları geçit vermez ve çamur deryasına getirmesi ile ilgili vatandaşlar tepkilerini dile getiriyorlar.

Yollarda yapılan kazı çalışmalarının çoğunlukla doğalgaz hattı döşenmesi ve diğer altyapı için yapıldığını bizler biliyoruz. Vatandaşlarımıza bu olayın sağlıklı şekilde anlatılması noktasında eksiklikleri görmekteyiz.

Şehirleşme adına yapılan çalışmaları takip ederken, özellikle altyapı ile ilgili yapılacak olan kazı çalışmalarında Telekom, Tedaş veya doğalgaz hatları ile ilgili olarak Belediye ile kurumlar arasında yaşanan aksaklıklar veya kurumların kendilerine göre bir yöntem uygulamak istemesindeki olumsuzluklar doğal olarak vatandaşımıza yansıyor.

Yerel yönetimin daha önce asfaltladığı bir yolun aylar sonrasında doğalgaz veya elektrik tellerinin yeraltına alınması veya Telekom çalışmaları nedeniyle yeniden kazılması doğal olarak mahalle sakinlerini olumsuz yönde etkiliyor.

Yapılacak olan altyapı çalışmalarının uzaması halinde ise tepkiler daha da yoğunlaşıyor.

Yer altı çalışmalarını tamamlayan kurumlar ise bozdukları asfaltı veya yolu yeniden aynı şekilde yapması gerekirken yarım veya eksik yapması olayı da vatandaşları çileden çıkarmaya yetiyor.

Geçtiğimiz günlerde 7 ocak mahallesinde doğalgaz hattı döşenmesinin ardından yoldaki kilit parke taşları söküldü, işlerin tamamlanması ile birlikte kurum yetkilileri nasıl yapmışlarsa kilit parke taşlarını yeraltına döşenen doğalgaz hattının üzerine yerleştirdiler.

Bu nasıl bir onarım anlamakta zorlanıyor insan! Bazı yerlerin üzeri hala toprak olarak bırakılmış, taşlar sağlıklı şekilde çıkarıldığı yere yerleştirilmediği için yağmurlu günlerde oluşan çukurlar olumsuz yönde yolda zorluklar yaşatıyor.

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğim 7 Ocak mahallesi, Dr. Mahmut Kobaner sokak üzerinde kazınan asfalttan sonra ortaya çıkan görüntünün üzerinden yaklaşık bir aya yakın süre geçti. Sanırım doğalgaz hattı döşenmesi amacı ile bu yolda bir çalışma başlatıldı.

Ancak, yolda yapılan kazı çalışmalarının üzerinden haftalar geçmesine rağmen doğalgaz hattı döşenmesinin gecikmesi ile birlikte yolun asfaltlama hizmetlerine de başlanılamadı.

Aynı şekilde bazı mahallelerde de yollarda yapılan altyapı çalışmalarında geçikmelerin yaşanması vatandaşlar tarafından farklı yorumlara yol açmaması için bilgilendirilmesi önem taşıyor.

Bazı yollarda ise işin tamamlanmasının ardından yeniden sökülmesi ve onarım başlatılması ise farklı tepkilere neden oluyor.

Örneğin 7 Ocak mahallesi Dr. Ahmet Alkan caddesinin Akyar caddesi kavşağının üst tarafında, yani Sıra konaklar olarak bilinen yerde bir süre önce yol genişletme ve asfalt yenileme işleri tamamlanmıştı.

Aradan bir süre geçti, yeniden burada bir çalışma yapıldığını gördük. Ne olmuştu da yeniden kaldırım ve asfalt kazılıyordu? İşte böylesi durumlar vatandaşın kafasında soru işaretleri bırakıyor!

İşlerin sağlıklı yapılması, bir süre sonra da yeniden sökülme olayları istemiyor vatandaşımız. Sağlıklı çalışmalar dileğimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar