26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yollarımız…

Kış mevsimi ve sağanak yağmurlar nedeniyle yollarımız bozulmaya ve çukurlar oluşmaya başladı. Kış mevsiminin bitimi ile birlikte yollarımızı asfaltlama çalışmaları başlayacak.

Belediyenin bazı mahallelerde parke taşı döşediklerinin haberlerini yayınlıyoruz. Kentin merkezi yerlerinde asfaltın bozulması, çukurların oluşması, doğalgaz döşenen yerlerdeki bozulan yolların durumlarını gördüğümüzde bahar aylarının gelmesini iple çekiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Fakıuşağı mahallesinden bir vatandaştan telefon aldım. Toki’ye giden yolun toprak ve bozul olduğundan dert yanan vatandaş, Belediye’nin bu yolla ilgilenmesini bekliyordu.

Fakıuşağı mahallesi aynı zamanda Üniversite’ninde bulunduğu yerleşim birimlerinden biri. Üniversite’nin karşısından Toki konutlarına giden yolun asfaltlanmamış ve toprak olması ile araçların zarar gördüğünden dert yanan vatandaşın sızlanmalarını dinlerken hizmet noktasında neden geç kalındığını düşündüm.

Toki konutları yerleşim ve yaşam standartları yönünden önemsendiği ve son yıllarda bol tanıtımlarının yapıldığı konutlar olarak dikkat çekerken, yollarının toprak olması hiçte yakışık almıyor.

Kent merkezindeki bazı yolların bile hala toprak olduğunu ve asfaltsız olmasını düşündüğümüzde Fakıuşağı mahallesine ne zaman sıra geleceğini de düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

Bizi telefonla arayan vatandaş Fakıuşağı’ndaki Toki konutları ile orada bazı Müteahhitler tarafından yapılan konutlarla ilgili sorunları da anlattı. Bazı inşaatların tamamlanmasına ve dairelerde sahipleri oturmasına rağmen, elektrik sayaçlarının ortak kullanıldığı, içme suyunun ise inşaat suyu kullanılmasında takılan sayaç üzerinden ödediklerini ve bunun da ortak kullanım olduğunu öğreniyoruz.

Konutları yapan, daireleri teslim eden bazı Müteahhitlerin sıkıntılarını duyduğumuzda, muhatap aradıklarını da bildiren vatandaşımız, inşaatı tamamlayıp parasını alan ve teslim eden Müteahhitlerin, eksik ve aksaklıkları tamamlamadıklarını, bu konuda da şikayet kapısı aradıklarını anlatıyordu.

Yollar için mevsimin kış ve yağmurlu havalar yaşandığını anlattım vatandaşa. Yağmurların yağmadığı baharın güneşli havalarının başladığı günlerde mutlaka Belediye asfaltlama hizmetlerine başlayacaktır diye teselli etmeye çalıştım.

Yani kış mevsiminin toprak ve çamurlu yollarını geçirdikten sonra, havaların sıcak ve güneşli olduğu zaman yolların mutlaka asfaltlanması için Belediyenin duyarlılık gösterebileceğini anlatmaya çalıştım.

Biz sorunları ve sızlanmaları anlatırız, yetkililerin bilgilerine ve duyarlılıklarına sunarız. Gerisi ilgili ve yetkililerin duyarlı hizmet anlayışlarına ve hayata geçirmelerine kalıyor. Biz görevimizi yerine getirirken, aynı anlayışla ilgili, yetkili ve sorumlularda aynı duyarlılığı gösterseler, bu kentte sorunlar kısa sürede çözümlenir. Saygılardımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar