27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yollar ve sular…

Birkaç gün yağan yağmur yolları yine sel sularının altında bıraktı.

Özellikle Dr. Ahmet Alkan caddesi üzerinden gelen sel suları Devlet Bahçeli Meydanı yönünde Bulvar üzerinde hiç te hoş olmayan görüntülere sahne oldu.

Yayalar karşıdan karşıya geçmekte zorlanırken, araçlar ise sel sularından kendilerini kurtarabilmek için sürücüler özelli davrandılar.

Kent merkezindeki sel sularının görüntüleri vatandaşlar arasında hiç te hoş karşılanmayan eleştirilere neden olurken, birkaç yıl öncesinde bazı caddelerde yağmur sularının tahliyesi için yapılan mazgalların işe yaradığına da tanık olduk.

Düz ova değil, meyilli olan bir kentte yağmur sularının tahliye olabilmesi için yerel yönetimlerin işlerinin daha kolay olabileceğini düşünüyoruz.

Cadde ve sokaklarda belli aralıklarla yağmur sularının tahliyesi için önlemler alındığı zaman araç sürücüleri de yayaların da rahat edecekleri yaşanabilir kent olabiliriz.

Kış mevsimin belirtileri yağmurlarla başladı. Bu mevsimde asfaltlama işlemi yapılır mı yapılmaz mı diye bir tartışma oluşturmak istemiyorum. Ancak Güneysu caddesi üzerinde asfaltın sökülmesi olayına tanık oluyoruz.

Sanırım bu caddemizde yeni asfaltlama işlemleri başlatılacak. Yağmurlu günler başladığına göre asfaltlama işlemleri tamamlanıncaya kadar yollar çamurlu olacak, yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yaşayabilecektir.

Bu tür hizmetlerin yaz mevsiminde yapılması ile hem daha kısa sürede yapımı tamamlanır, hem de yağmur sularından etkilenme diye bir sorun oluşmaz.

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir sokakta kilit parke taşı döşeme işleri yapıldı. İşlemin tamamlanmasının ardından, evlerin kapı girişleri önü harçla düzenlenirken, yağmur sularının meyil kısmına özen gösterilmediğine tanık olduk. Yoldan geçen sel suları evlerin kapı girişlerinden içeriye dönük olarak harçla doldurulmuştu.

Kilit parke taşının döşenmesinin ardından üzerine dökülen özel kum ise aradan geçen ikinci hafta içerisinde hala dökülmedi. Ayrıca sökülen asfaltın moloz yığını ise sokağın yanındaki boş arsadan henüz kaldırılmadı.

Hizmetlerin yapılması elbette vatandaşımızı sevindirir, ancak yapılan hizmetlerin sağlıklı yapılmaması ile vatandaşın rahatsız olması bir yana, teknik açıdan bakıldığında yola döşenen yatırımın “milli servet” olduğunu aklımıza getirdiğimizde, işlerin sağlıklı yapılmış olmasını istemek te vatandaşlık görevimiz olsa gerek.

“Yapılan hizmetlerin kötüsü olmaz” diye bir deyim vardır. Hizmet yapılırken en iyisinin yapılmasına çalışılmalı ki, harcanan paralar hak edildiği gibi olmalı.

Yollar derken, Dereobası köyünün köprüsü tamamlandı trafiğe de açılmış durumda. Yayalar için her iki yönde de yürüyüş yolu bulunurken, araçlar için de geniş bir köprü olmuş. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyoruz.

Köprü tamamlandı, yayalar ve araçlar geçiyor ama henüz açılış töreni düzenlenmedi. 

Köprünün ayaklarının bitimindeki çakıllı yollar ise henüz asfaltlanmadı. Kent merkezi yönündeki yani Çevre yolu ile köprü arasındaki çakıllı yol ile Köye ulaşımı sağlayan bölüm arasındaki yerlerin asfaltlanması sabırla bekleniyor.

Köylülerin 35 yıllık özlemleri tamamlanırken, son rütuşların da kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Esenlikle…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar