29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yılı yarıladık

Aralık ayını da yarılayarak, yeni bir yıla 15 gün gibi bir süre kaldı.

2015 yılını da bitirirken, yeni bir yılda bizleri neler bekliyor, bizler yeni bir yıla nasıl hazırlanıyoruz veya yeni yıldan beklentilerimiz neler olacak?

Bir yılı gerilerde bırakırken, yeni yıldan ümitlerimiz, beklentilerimizi de arkadaşlarımız veya dostlarımız arasındaki sohbet ortamında konuşuruz.

Ülkemiz genelinde 2015 yılında neler yaşandı, neler yaşadık diye bugünlerde kendimizi sorgulamamız gerektiğine inanıyorum.

Osmaniye’mizde nasıl yaşadığımızı, neler yaşandığını yine sorgulamak geleceğin Osmaniye’si adına güzel duyguları gündeme taşıyacaktır.

Bir yıl, koskoca 365 gün olarak bilinen 2015’i de gerilerde bırakırken, kaybettiklerimiz, kazandıklarımız ve yarım kalan beklentilerimizi de sorgulayalım.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde Osmaniye’de ne gibi yenilikler yaşandı, kentte ne gibi gelişmeler oldu? Binalar yükselirken gökyüzüne, yeşil alanlarımızı kaybediyorduk. Birkaç yeni çocuk parkı yapılsa da, o eski portakal ağaçlarının güzelliğini yeniden getirebilir miyiz?

Müteahhitler arsalar üzerine çok katlı binalar yaparken, kesilen portakal ağaçlarının üzerine yerleştirilen katların, apartmanların arasında yeşil alanlar bırakanları arıyoruz.

Yükselen binaların altında kalan portakal ağaçlarının kesilmesinde müteahhitleri suçlu bulanlar var. Oysa ki, inşaatları yapmak için ticari bir çalışma yapan Müteahhitler doğal olarak arsanın üzerindeki bazı ağaçları kesmek zorunda kalıyorlar. Ama, kesilmemesi gereken ağaçların da olmasını bilenlerin haklarını yemeyelim.

Beton yığını haline gelinmesi kentleşmeyi mi getirir diye düşünelim. Kentleşmek, modern bir şehir olabilmek beton yığını halinde bir yerleşim yeri haline dönüşmek anlamına mı geliyor?

Akarsulardan göller oluşturanlar, kurak topraklar üzerine yeşil alanlar oluşturan yöneticileri aklınıza getirin.

Uzaklara gitmeyelim, Adana ilimizdeki geniş parklar ve Seyhan ırmağı üzerinde ‘deniz görünümlü’ güzelliği gözlerinizin önüne getirin.

Osmaniye’de Karaçay dere yatağı üzerinde Fakıuşağı köprüsünden Belediye itfaiye Müdürlüğü yönüne doğru yapılan çalışmaların Osmaniye’mize ne kadar güzel yakıştığını görenler iyi anlatabilirler.

Atıl durumda ve çöp yığını haline gelen Karaçay dere yatağında yapılan bu çalışmaların iki yönlü olarak dere yatağı boyunca yapılması halinde kentimizin çehresi değişecektir. Yıllardır buranın güzelleştirilmesi için sütunlarımızda yazıyoruz.

Karaçay dere yatağı yanında bulunan Çevre yolu bitişiğinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu yapılabileceğinden söz ettik.

Bunun bir örneğini ilçemiz Düziçi’nde gördüm, gerçekten dere yatağının çehresi değişmiş. İstenildiğinde yapılabilecek projelerin Osmaniye’de de hayata geçirilerek halkımızın gözlerine hoş alanların çoğalmasını sabırla bekliyoruz.

Kesilen portakal ağaçlarının ve yok edilen diğer yeşilliklerin yerine yenilerinin yapılarak on yıllar öncesinde olduğu gibi yeşil bir Osmaniye’yi yeniden oluşturalım. Çok katlı binaların pencerelerinden dışarıya bakanlar karşılarında yeşil ağaçların oksijeni ile uyansınlar. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar