25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yıl sonu

Bugün yeni bir haftanın ilk gününe merhaba derken, yarın yılın son gününe veda edeceğiz.


Yarın yılın son günü derken, Salı günü ile birlikte 2013 yılını uğurluyoruz. Salı’nın sallandığını söylerler, Salı gününün gecesinde uğurlayacağımız 2013 yılını, Çarşamba ile 2014’ü karşılayacağız.


2013 yılı Salı ile birlikte sallana sallana uğurlanırken, 2014 yılını da Çarşamba ile birlikte çarşafa dolanarak mı karşılayacağız?


Bir yılı daha gerilerde bırakıyoruz, 2013 yılını nasıl yaşadık, neler yaptık ve neleri yapamadık?


Geride bırakacağımız yılın bir portresini çıkarmak, eksiklerimizle, artılarımızla birlikte sorgulamanın gerektiğini düşünüyorum.


Her insan bazı anlarda geride bıraktıklarını düşünür, kendini sorgular. Yapmak istenilipte yapılamayanlar, elde olmayan nedenlerle mi yapılamadı, yoksa başka nedenlerle mi yapılamadığını da sorgulamak gerekiyor.


Yönetici iseniz, projelerinizde yerine getiremediklerinizi, kendi işinizde çalışan biriyseniz işletmenizde geliştirmek isteyipte geliştiremediklerinizi sorgularsınız.


Bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yılı karşılarken de belli projeleriniz olmalı. 2014 yılından beklentilerinizi düşünmelisiniz, neler yapmak isteyeceğinizi, neleri yapma fikrinde olduğunuzu ve projelerinizden ne kadarını ne kadar sürede gerçekleştirebileceğinizi de sorgulamalısınız.


2014 yılı denildiğinde akla 30 Mart yerel seçimleri geliyor. Osmaniye’de ve ilçelerinde kimin Belediye Başkanlığını kazanacağı konusu merak ediliyor. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeliklerine kimlerin seçileceği akla geliyor.


Ardından yeni seçilecek olan belediye Başkanının bu yükü götürüp götüremeyeceği akla geliyor. Osmaniye merkezde seçilecek olan belediye Başkanı ve ekibinin, Belediye meclis üyelerinin önümüzdeki bir 5 yıllık dönemde yapabilecekleri hizmetlerin neler olacağı akla geliyor.


Siyasi anlamda, yerel yönetim anlamında ve beklenen hizmetler anlamında insanlar bunları konuşuyor.


Bireysel olarak sizler neleri düşünüyorsunuz? Yani kendiniz için neleri yapmak istediklerinizi de mutlaka düşünüyor olmalısınız.


Eğer bir bilet almışsanız, yarın akşam yeni yılı karşılarken yeni yıla zengin olarak girip girmeyeceğinizin hayallerini kuruyor olacaksınız. Bu arada yeni yılı değişik ortamlarda karşılamak isteyenler de olacaktır. Farklı mekanlarda, eğlenceli mekanlarda ya da evinde sade şekilde televizyon başında yeni yılı karşılayanlar olacaktır.


Benim öyle bir takıntım olmadı. Yine her yılbaşı akşamı olduğu gibi bilgisayarımın başında haberlerimi ve yazılarımı yazıyor olacağım. Öyle eğlence mekanlarına gitmek gibi bir özellik yaşamadığım için bu yeni yılı da her zamanki gibi karşılayacağım. Gecenin belli saatinde evime gidip sadece gecenin son haber bültenini izledikten sonra sabahleyin her sabah olduğu gibi kalkıp işime geleceğim.


Benim için sadece takvim yapraklarında 2014 yılı gösterilecek, sadece 2014 yılının Çarşamba gününü yaşamaya çalışacağım.


Bugünden tüm okurlarımın yeni yılını kutlar, 2014 yılının dostlukların eksik olmadığı, barış, güven, hoşgörü ve saygı ile yaşanması dilemlerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar