25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeşil alanlar

Osmaniye’de son yıllardaki betonlaşmayı sütunlarımda gündeme taşıdığım halde, okumayan vatandaşlar ile, önerilerimi tekrarlamamı isteyen vatandaşlarla görüşüyorum.

Vatandaşlar Osmaniye’de portakal bahçelerinin kalmadığını, yeşil alanların azaldığını, çok katlı binaların otoparklarının bulunmamasını, bu konuda da Belediye’nin ne gibi yaptırımları olup olmadığını soruyor.

Bu konudaki sızlanmaları ve sorunları sürekli gündeme taşıdığımı söylediğim halde, vatandaşlar yeniden yazmamı öneriyorlar.

Dün yine bir vatandaşla görüşüyoruz. Valilik binasının arka tarafına yaptırılan AVM’nin yerine oyun alanları, kafeteryaları bulunan dinlenme ve çay bahçesinin daha güzel olacağından sözederken, kesilen çam ağaçlarından dert yandı.

Dönemin Valisi’nin çam ağaçlarının çok azının kesileceği yönündeki sözlerini de anımsatan vatandaş, o alanda parmakla sayılacak kadar çam ağacı kalmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Kentteki gelişmenin betonlaşma ile olamayacağını da dile getiren vatandaş, yeşil alanların her geçen gün azaldığını, Belediyenin yaptığı yeni parklarla yeşil alanların artırılması yerine, çok katlı inşaat yapan müteahhitlerin de yeşil alanlara yer ayırması gerektiğini dile getirdi.

Kent batıya doğru kayıyor, betonlaşan arsalarda ise gerektiği şekilde yeşil alanlar, çocuk bahçeleri ve otomobil park yerleri göremiyoruz. Müteahhitler tek düze mimari binalar yaptırırken, bu konuda da yaptırım gücü olması gerekenlerin gerektiği şekilde müdahale edip etmediği merak ediliyor.

Bu konuda Belediye tarafından dava açılan bir çok inşaatın bulunduğunu öğreniyoruz. Bir takım eksik ve aksaklıklar nedeniyle davalık olan inşaatların sorunlarının ne zaman çözümleneceğini düşünürken, betonlaşma hızla yoğunlaşıyor.

Valilik binası ve çevresinde yoğunlaşan inşaatlar burada havadan nefes alınamaz konuma getirmiş hali izlenimini veriyor. Kent batıya kayarken, merkezde de işyerleri gerektiği müşterileri bulamaz duruma geldiler.
Kent merkezindeki Avukat bürolarının çoğunluğu yine Adliye binası yakınlarına geçmiş durumda. Kent genişledikçe muhasebeciler ve Avukatlar değişik cadde ve sokaklar üzerinde bürolar bularak kent merkezinden uzaklaşıyorlar.

Durum böyle olmasına rağmen kent merkezindeki trafiğin yoğunluğunda önemli bir azalma da göremiyoruz.

Musa Şahin Bulvarı üzerindeki trafik lamba sorunları ile trafiğin akışındaki bazı düzensizlikler önemli değişikliğin ne zaman olacağını akıllara getiriyor.

Kent gelişiyor, yeni bankalar, AVM’ler açılıyor, OSB’de yeni fabrikalar kuruluyor, ancak sosyal ve kültürel yaşama ne derece önem kattığını da düşünmek gerekiyor. Değişimin olabilmesi için gerekli noktaları yakalayamadığımız zaman sadece betonlaşma ile kentin geliştiğini söyleyebilir miyiz. Bunu süreç gösterecektir. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar