24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.7869
ALTIN2421.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yerel seçimlere doğru…

Yerel seçimler yaklaşırken, Osmaniye Merkez ve ilçelerindeki siyasi nabzı yoklamaya çalışıyoruz.


Gelişmeleri, öngörüleri ve kamuoyu arasında konuşulan isimleri, aday adaylarının kimler olduğu konularında yaptığımız araştırmaları okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.


Bazı aday adayları kendilerini ortaya koyarken, bazılarının ise ‘şimdilik konuşmanın erken olduğu’ yönündeki sözleri ile çevresindeki insanların doğrulamalarını da göz önüne alarak bazı isimleri sütunlarımızda paylaşmak istiyoruz.


Yerel seçimlerde Belediye başkanlığı için Aday adayı olarak isimlerini belirttiğimiz insanlar; ya kendileri bazı yerlerde kendileri konuşmuşlar veya yakın arkadaşları tarafından kamuoyuna duyurulması için konuşulmuş olduğunu da ayrıca vurgulamak istiyoruz.


Gazetemizin kuruluşu olan Osmaniye Haber Ajansı araştırmasının son günlerdeki araştırması sonucu çeşitli kaynaklardan elde ettiği bilgilerine göre bu haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Toprakkale ilçesinde; Ak Partili mevcut Belediye Başkanı Sedat Şanal, MHP’den eski Belediye Başkanlarından Mehmet Korkmaz ile Cevdet Uyduran isimleri konuşuluyor.


CHP ile diğer partilerden aday adayların isimlerini ciddi olarak konuşulduğuna tanık olamadık.
Düziçi ilçesinde; Ak Partili mevcut Başkan Ökkeş Namlı ile birlikte, Mustafa Taman, Durdu Kurt, MHP’den İbrahim Türkoğlu, Muhammet Kaya, Mehmet Ali Yiğit, CHP’den Cemal Algan, Ünal Köksal isimleri konuşuluyor.


Bahçe ilçesinde; MHP’li mevcut başkan Murat Altundiş, Ak Parti’den İbrahim Baz, CHP’den Ziya Kaya isimleri geçiyor.


Kadirli ilçesinde; MHP’li mevcut Başkan Dr. Ömer Tarhan, Akif Küçükcan, İrfan Kederoğlu, Ak Parti’den Mustafa Türkmenoğlu, Fatih Rüştü Özeser, CHP’den İsmail Hilmi Saygılı, Aytun Gündeşlioğlu isimlerinden sözediliyor.


Osmaniye Merkezde ise; MHP’li mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara, eski Belediye Başkanlarından Memili Kırıkkanat, Nuh Kara, Ak Parti’de Ömer Yağmur, Fazlı Nacar, Sait Kıraç, Yusuf Çenet, Abdulkadir Şahin, Murat Bedir, Ali Binboğa, Alim Koca, Mustafa Dayangaç,  isimleri kamuoyunda dolaşırken, CHP’de ise tek aday olarak Mimar Haydar Aktürk isminde karar kılınmış durumda olduğunu görüyoruz.


Osmaniye Merkezde BDP destekli bağımsız bir Adayın adından da sözedilirken, MHP kökenli bir ismin de ayrıca Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak hazırlıklar yaptıklarını öğreniyoruz.


Önümüzdeki yerel seçimlerin hazırlıkları yapılırken, mevcut Belediye Başkanlarının yeniden aday adayı olma durumları veya aday olabilmeleri noktasında karşılarında ne gibi engelleri görebilecekleri onları düşündürüyor.


Partilerinden ikinci bir adayın ortaya çıkmayacağını düşünerek Aday Adayı olduğunu söyleyenler, mevcut Belediye Başkanı olup hizmetlerinin devamı için yeniden aday olmak isteyenler ve sürpriz gelişmelerin yaşanabileceği yerel seçimlere doğru süreç işliyor.


Önümüzdeki yerel seçimde en büyük zorluk mevcut yerel iktidarın partisinde yaşanacak gibi tahmin ediliyor. İktidarı elinden bırakmak istemeyen yerel iktidara karşın; genel iktidarın yerelde ve bir siyasi partinin genel başkanının milletvekili olduğu ilde seçimi kazanma uğraşındaki gelişmeler önemsenmelidir.
Arada bir, siyasi gelişmelerle sizlerle olmak umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar