26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeni yıl mı?

Evet yeni bir yıla merhaba dedik dün sabahleyin uyandığımızda. Gece geç saatlerde uyuyanlar sabaha erken kalkamadılar, belli işlerde çalışanlar için tatil olduğu için onlar uykularını tam olarak aldılar.


Milli Piyango çekilişine umut bağlayanlar, Çukurova bölgesindeki illere önemli para çıkmayınca şok yaşadılar. Hayatlarında bir değişiklik olmayanlar her zamanki gibi alın teri ile para kazanmak olan işçiler ve benzeri çalışanlardı.


Bizler için normal yaşam devam ediyordu, daha önceki yazılarımda gündeme getirdiğim gibi sadece takvim yapraklarındaki yılın değişmesi oluyordu.


Dün bu köşemi sizlerle paylaşmak üzereyken telefonum çaldı. Açtığımda karşımdaki ilkokulda birlikte okuduğum sınıf arkadaşım olduğunu öğrendim. Ankara’da 36 yıldır çalıştığını, Osmaniye’ye pek gelmediğini söylüyordu. Ortalama 40 yıldır görüşemediğimiz ilkokul sınıf arkadaşımın sesini duymak, birkaç dakika da olsa konuşmanın 2014 yılının ilk günü yaşamanın güzelliğine ulaşıyordum.


Yıllar yılları gerilerde bırakırken, aradan geçen yıllarda takvim yapraklarının tozlu sayfalarını birer birer silmek için arada bir geçmişteki özlemlerimizi anımsamak gerekiyor.


İşte yeni bir yıla daha merhaba diyoruz. Dünü gerilerde bırakırken, bugün ve yarınların nasıl yaşanabileceğinin de telaşına kapılıyoruz.


2014 yılının hareketle geçeceğini daha önceki yazılarımda gündeme getirmiştim en önemlisi de yerel seçimlerin yapılacak olması, Osmaniye’miz başta olmak üzere yöneticilerimizin bu yükü kaldırıp kaldıramayacaklarının telaşı, merakı ve sonuçlarını yaşayacağız.


Bu arada yeni yıl ile birlikte yeni projeleri olanların bunlardan ne kadarını yapıp yapamayacaklarını da merak edeceğiz.


Sadece 2014 yılı değil, ardından gelecek olan iki yıl yine seçimlerle  hareketli günleri beraberinde getirecek. Önemli olanın ve güzel olmasını istediğimiz yılların sağlıklı, huzurlu, hoşgörülü ve barış içerisinde geçebilmesidir.


Ülkeyi yönetenlerin iki dudağının arasından çıkan sözcüklere dikkat etmedikleri anda, ülke de bir anda olumsuzluklar yaşanabiliyor. Özellikle de siyasilerin konuşmaları, kendi aralarındaki kargaşa ve olumsuz hareketler ekonomiye de siyasete de, barış ve huzur ortamına da sekte vurabiliyor.


Halkın bu konuda sağduyulu olabilmesi önemli, ancak halkın sağduyulu olabilmesi için kendi elinde olmayan olumsuzlukları oluşturanların da buna özen göstermesi önem taşıyor.


Yukarıdaki sallantı, gürültü aşağılara toz-duman olarak dökülebiliyor. Burada halkın yaşamına etkili olurken, huzur ve güven ortamı demokrasiyi içimize ne derece sindirebildiğimiz ve demokrasiyi yaşatabildiğimiz ortaya çıkıyor.


Yeni bir yılı daha ilk günden karşılarken, bir kez daha bu yıl başta olmak üzere gelecek yılların Osmaniye’miz, bölgemiz ve ülkemiz insanları başta olmak üzere tüm insanlık alemine sağlık ve huzur ortamında barış dolu günlerde yaşanmasını diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar