19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5951
EURO34.7975
ALTIN2498.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeni Hastane yeri…

Osmaniye’de 400 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması üzerinde durulurken, şu anki yerde genişletme çalışmalarında bazı pürüzler olduğu yolunda söylentiler yaygınlaştırıldı.

Bize daha önce duyurulan yeni Devlet Hastanesi olarak, yani 400 yataklı Hastanenin, şu anki ek bina olarak kullanılan, Kadın-Doğum ve Çocuk hastanesinin genişletilerek buraya kurulması yönündeydi.

Osmaniye Milletvekilleri ve Valimizden öğrendiğimiz bilgiler böyleydi. Şu anki binanın yanında bulunan İl Jandarma Komutanlığı’nın yerinin de yeni yapılacak hastaneye katılımın sağlanacağı, Jandarma Komutanlığının ise Garnizon Komutanlığı arsasının bir tarafına yapılacağı yönünde bilgiler edinmiştik.

Osmaniye Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2016 yılındaki yatırım programına baktığımızda, “Yatırım programında yer alan ‘200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ projesi 400 yataklı olacak şekilde revizi edilmiş olup, bu yıl çalışmalara başlanılacağı beklenmektedir”denilmektedir.

Bazı kişilerin bir süredir sürdürmeye çalıştıkları “görüş birliği” uğraşları ile 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin şu anda Oduncular ve Kömürcüler sitesinin yeri ve çevresine yapılması yönünde kampanyalar başlatıldığını öğrenmekteyiz.

Hatta bu konuda bazı sivil toplum kuruluşlarına da destek verilmesi yönünde öneriler getirildiği, yeni hastanenin yerinin yukarıda belirttiğim yere yapılması uğraşları veriliyordu.

Hastane binası konusunda “yer engeli” sözlerine baktığımızda, bu engelin Jandarma Komutanlığı binasının kaldırılmaması olarak düşünebiliriz. Burada “engel” denilen olayın ne olduğunu merak ediyoruz? Yani Jandarma’nın yerinin alınmasında mı bir engel çıktı?

Şimdi üzerinde durulan yere baktığımızda, Osmaniye belediye Başkanı Kadir Kara’nın seçimler öncesindeki sözlerini anımsıyorum. Bu alana geniş çocuk parkı, konutlar ve sosyal alanlar yapılacağı yönünde  Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezi salonunda bir sinevizyon gösterisi izlemiştim.

Oduncular ve Kömürcüler sitesi yerine yeni Devlet Hastanesi yapıldığı zaman Başkan Kara’nın o projesi nerede hayata geçirileceğini merak ediyorum.

Ayrıca, hastane yeri başka alana taşınmasının altında farklı çıkar düşünceleri olup olmadığını da merak ediyorum. Yeni Hastane yapılması düşünülen yerin çevresinde kimlerin arsaları bulunmaktadır ve bu arsaların değerlendirilmesi mi düşünülmektedir?

Şu anki ek hastane binasının yerinin ne olacağı da yine merak konusu olarak kafalarda hareketlilik oluşturmaktadır.

Yeni Devlet Hastanesinin yeri konusunda çok sayıda öneriler sunulduğu yönündeki haberlere baktığımızda, bu önerileri kimlerin getirdiğidir. Yani Osmaniye’deki hangi sivil toplum kuruluşları bu önerilerin altında imzaları bulunmaktadır?

Yıllardır şu anki Devlet Hastanesi merkez binasının genişletilerek Üniversite alanlarını da içerisine alacak şekilde, “Araştırma Hastanesi”ne dönüştürülmesi ve bölgesel anlamda hizmet verilmesi projeleri yerine neden böylesi bir proje düşünülmektedir?

Şu anki ek binanın genişletilmesi için yapılan çalışmalarda Jandarma Komutanlığının yerinde “engel” sözünün doğruluk derecesi ile birlikte bu engeli birilerinin mi uğraşları ile ‘takoz’ konulduğu da merak ediliyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar