25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeni bir yaş…

Halkın gören gözü, işiten kulağı, dili ve direnci olarak çıktığımız yolda 12 yılımızı da gerilerde bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Gazetemizin kuruluş günü 12 mart tarihi, tarihte önemli günleri de içeriyor. En önemlilerinden birisi de İstiklal Marşı’nın kabul günü olarak bilinen 12 mart, gazetemizin kamuoyu ile buluşma tarihi olarak bizce önem taşıyor.

Kendi tesisleri olmadan günlük yayın yaşamına başlayan Osmaniye’de tek gazete olmanın özelliğini yaşayan Medya, gazetenin sahibi İlyas Kör’ün özverili ve inadına mücadeleli çalışmaları ile bu günlere geldi.

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttüğüm süre içerisinde özgürce yazılarımı kaleme alırken, engelleme ile karşılaşmadığımı da buradan vurgulamak isterim.

Osmaniye’de gazetecilik yapmanın zorluklarını yakından bilen iki kişinin mücadelesi ile Medya bugünlere kadar başını dik tutarak geldi. Bundan sonrasında da aynı dik duruş, haksızlıklar karşısında kararlı tutumlarımız ile mücadelemiz devam edecektir.

Gazetemizin dik duruşundan ödün vermedik, vermemeye kararlı olarak yolumuza devam ediyoruz.

Osmaniye’nin gelişip, kalkınması uğruna çıktığımız yolda, üç kuruşluk çıkar için eğilmedik, bileğimizi büktürmedik.

Sütunlarımızda yer verdiğimiz haberlerimizde eleştirilerimizin açıklamasını verenlerin de aynı şekilde yanıtlarını yayınlamayı ilke edindik.

Kurum ve kuruluşlardan farklı amaçlı çıkarlar için boyun eğmedik, haklı olduğumuz olaylarda dik duruşumuzla bu kentte tanındık.

Gazetemizde haber spotu atıp ta, sonrasında spotumuzu yutan anlayış içerisinde olmadık. Doğru bildiğimiz, halktan yana oluşumuzla tanındık.

Hizmet noktasında eksik ve aksaklıkları eleştirirken, düzeltilen hizmetleri ve güzellikleri de aynı şekilde sütunlarımızda okurlarımızla paylaşarak ilkeli ve tarafsız yayıncılık yaptık.

Hiçbir okurumuz; “rüşvetçi gazete, tehditçi gazete, para ile haber yapan gazete” sözünü 12 yıldır bizim için söylemedi, söylemeleri için bir neden buldurmadık.

Bugün 12 yıldır alnımızın akı ile, sokaklarda başımız dik, yüzümüz pak olarak dolaşırken, bunu ilkeli gazetecilik anlayışımızla sürdürmekteyiz.

Cumartesi günü 13. yaş gününe girerken, gazetenin resmi internet sitesindeki izleme oranımızla da Osmaniye’de gelişen olayları dünyanın dört bir yanında takipçilerimizle paylaştık. Dünyanın dört bir yanında Osmaniye’nin tanıtımını yaparken, bu kente olan sevdamızı da paylaşıyorduk.

Bu sütunlarda günlük olarak kentimizin sorunlarını dile getirirken, sorunların çözümlenmesi noktasında yetkililerin duyarlılık gösterdiklerini de aynı şekilde teşekkür ederek saygı ile karşıladık. Kentimizin sorunlarının çözümünde halkın çıkarlarını göz önüne getiren haber ve yazılara yer verdik.

Osmaniye’de halkın sesi ve sorunlarının çözümü için çalışırken, iş çıkarları adına kurumlarda yaşanan olumsuzluklara göz yuman anlayış içerisinde olmadık.

Gazete olarak; ciddiyet, doğru haber, ilkeli yayıncılık anlayışımızla  bu günlere kadar yolumuzda yürürken, bundan sonrasında 13. yılımızla birlikte de aynı dik duruşumuzla sizlerle buluşmanın mutluluğunu sizlerle paylaşırken, tüm okurlarımız ve destek verenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar