26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yeni Anayasa mı?

İktidar partisi “yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi” istiyor!.. Bu demek oluyor ki, mevcut Anayasa’da değişiklikler yapılacak; Türkiye Cumhuriyeti devleti’nin “Laik, demokratik ve Hukuk devleti” deyişinin yerine farklı bir tümce mi eklenecek?

Mevcut Anayasa’da eksiklikler, aksaklıklar ve  günümüz koşullarına uygunluklar bulunmuyor ya da yetersiz kalıyorsa maddeler üzerinde değişiklik yapalım. Ancak; kişiler üzerindeki hukuk sisteminin işleyişi, kanunların uygulanışı ve Adalet anlayışına göz atmak gerekiyor. Mevcut sisteme göre  kara vericilerin uygulamalarında mı, yoksa mevcut Anayasa’daki uygulamaların farklı yönlerinde mi aksaklıklar yaşanıyor?

Günümüzün sıcak haberlerinden örnekler vereyim. “Kahramanmaraş’ta hemşirenin 16 yaşındaki Yalçın Efe’ye yanlış iğne yapması sonucu ölümüne yol açtı.”, “İsparta’da Fatih İlkokulu Müdür yardımcısı 37 yaşındaki Hatice Gökalp, kanser tanısı nedeniyle, Ankara’da Başkent hastanesinde ameliyat oldu, sonrasında ise yaşamını yitirdi.”, “Kayseri’de 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Meltem K. İle eşi 47 yaşındaki Osman K. Arasında çıkan tartışma sonunda Osman K. Eşini mutfak bıçağı ile yaraladı”, “İzmir’in Selçuklu ilçesinde çiftçilik yapan 55 yaşındaki 3 çocuk babası Yüksel Albeyoğlu, evinin banyosunda av tüfeği ile yaşamına son verdi”, “Muğla’da uyuşturucudan sabıkalı 22 yaşındaki O.B. tartıştığı kız arkadaşı M.G.U.’yu 2’nci kattan aşağıya attı.”, “Gaziantep’te Üniversite eğitimi gören 22 yaşındaki Melek D., evli ve 3 çocuk babası Hasan G. İle birlikte olup hamile kaldı.

Adana’daki ailesinin evinde bir erkek bebek dünyaya getiren Melek D.’in (iddiaya göre), bebeği yere atıp öldürmesinin ardından, mezarlığa gömdü. İhbar üzerine gözaltına alınan Melek D. Ömür boyu hapis cezası istemi ile yargılanıyordu, ancak ilk duruşmasında Beraat etti.”, “Diyarbakır’da İbrahim K. Tartıştığı oğlu 18 yaşındaki Umut’a  pet su şişesi fırlattı. Oğul baba hakkında davacı oldu ve mahkemece, “su dolu pet şişe silah sayıldı ve”  babaya 9 ay hapis cezası verdi. Ceza, paraya da çevrilmedi.”

Bir benzer olay ise yaklaşık iki ay öncesinde Denizli’de yaşanmış, bir annenin oğluna fırlattığı terlik “silah” olarak sayıldığı için anne 5 yılla yargılanmıştı. oğlunun davadan vazgeçmesi üzerine anne beraat etmişti.

Yaşanan olayların seyri ile ilgili haberleri paylaşmaya devam ettiğimizde; “ Antalya, Kemer’de boşandığı eşi ile yaşamaya devam eden 32 yaşındaki Yadigar T., evde kimsenin bulunmadığı bir sırada ilaç içerek intihara kalkıştı. Eski eşi E.C.’yi telefonla arayarak “kızımıza iyi bak” dedi.

Eski eşi ve beraberindeki ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Yadigar T.  15 gün sonrasında Yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Ölen kadınını ilk eşinden 2., ikinci eşinden 1 olmak üzere 3 kız çocuğu olduğu öğrenildi”., “Mersin’de çocuğu olmayan 12 yıllık evli 41 yaşındaki Nuri A. Yaklışık bir ay önce eşi (35 yaşındaki Sevinç A.’nın ‘boşanma davası” nedeniyle  evinden uzaklaştırılma cezası aldı.

İşitme ve konuşma engelli olan Nuri A. Olayı öğrenince evine gelerek eşiyle kavga etti. 

Kavga sırasında Sevinç A. Eşi tarafından bıçaklanması sonucu kaldırıldığı hastanede  yaşamı yitirdi. Nuri A. Jandarmaya gelerek teslim oldu.”

Haber örneklerini çoğaltabilecek kadar gazetemizin sütunları az geldiği için, bugünlük bu kadar önemli olayları okuyun ve Allah Aşkına  kendi beyninizde taşıdığınız aklı da kullanarak ülkemizde ve dünya da yaşanan olaylarla ilgili bir şekilde katkıda bulunarak, İNSAN’san YAŞA, İnsan’san YAŞAT! Anlayışı ile yaşama katkınız olsun! Saygılarımla.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar