28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yazma, diyorlar!..

Bana bazı olayları ve yaşananları yazma diyenlerin, kendileri aynı olayları yaşamaları halinde tepkilerinin nasıl olacağını merak ediyorum!

Önümüzde yerel seçimler var. Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği ile birlikte Muhtarlık seçimleri yapılacak. Seçmen vatandaşın değeri 31 mart gününe kadar önemli, ya ondan sonrası!?

Belediyelerin. Kültür ve sanatsal adına tanıtım için bütçeleri bulunur ve bu bütçeleri de etkinliklerde kullanmaları istenir. Belediye Başkanları seçilip yönettikleri yerleşim biriminin tanıtımı, gelişimi ve halkın huzur ve mutluluğu için o koltukta oturmaktadır.

Önümüzde bir yerel seçim var, ama bazı Belediye Başkanlarının yeniden görev istediklerini ve partileri tarafından da olur aldıklarını görmekteyim. 

Her vatandaşımız; seçme ve seçilme hakkına sahip ise, yönetici olmak için aday olabilir. Burada  bir sözümüz yok!

Belediyelerin kültür ve sanatsal anlamda bütçelerinin olduğunu yazmıştım. Bu noktadan hareket ederek yazacaklarımın art niyetli olduğunu algılamamanızı öneririm.

Osmaniye’mizin il olması ile birlikte; 80.’nci il olduğunun tanıtımı için farklı bir şekilde etkinlik yapmayı düşündük. “Ekmek ödüllü şiir yarışması” başlatarak bu etkinliğimizi 21 yıldır aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. 

Bu yılın 26 Nisan  Cuma günü  22. Ekmek ödüllü şiir yarışması ödül dağıtım töreni ve etkinliği gerçekleşecek.

Ödül törenimizin ertesi günü, ilimizdeki tarihi ve turistik yerlere gezi düzenliyoruz. Memleketimizin dört bir yanından Osmaniye’mize gelen şair ve yazarları gezdiriyor ve bu yerlerimizle ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz.

Bu konuklarımız kentlerine döndüklerinde gazete veya dergilerinde Osmaniye izlenimlerini okurları ile paylaşıyorlar.

Osmaniye’de 21 yıldır düzenlediğimiz “ekmek ödüllü şiir yarışması” sonunda ertesi günkü gezi etkinliğinde Belediye Başkanlarımızla görüşerek, sadece “öğle yemeği” vermelerini istedik.

Gezi aracımız Osmaniye Belediyesi tarafından karşılanırken, sadece 35-40 kişilik bir gruba öğle yemeği veremeyeceklerini söyleyen Belediye Başkanları ile tanıştığımı üzülerek belirtmek isterim.

Osmaniye Belediyesi başta olmak üzere,   21 yıldır bu etkinliğimizde Belediye olarak sadece “öğle yemekleri” katkısı bulunan; Toprakkale, Hasanbeyli, Kadirli Belediye Başkanlarına teşekkür ediyoruz. 

Bahçe Belediye Başkanı, şu anda yeniden adaymış!.  İki yıl önceydi; Görüştük, ekonomik sıkıntıdan sözetti!. Sonrasında bir yakını ile iletişim sağladık, görüşmeye gidildi, makamında görüşmecilerimizi beklemeden ve haber vermeden ilçeden ayrıldı!

Düziçi Belediye Başkanı, yeniden adaymış. Görüştük ve ekonomik sıkıntıları olduğunu söyleyerek, Düziçi ilçesinde “öğle yemeği” vermeye ekonomik olarak destek veremeyeceğini  söyledi.

 (Bu konuda Düziçi ile Bahçe Belediye Başkanları ile görüşmelerimizin yer ve zamanı belli olup, Kimseye iftira atmak gibi bir niyetimiz bulunmamaktadır.)

Sözkonusu iki ilçe Belediye Başkanı ile yazdıklarıma yanıt verme hakları vardır. Karşılığında herhangi bir çıkar beklemediğimizi, şu andan itibaren bu yıl yapılacak olan; “22. Ekmek ödüllü yarışma töreni” sonrasında yapılacak olan gezi için ilçelerine davet etseler bile o şanslarını kaybetmiş durumda olduklarını da bilmelerini isteriz.

Kültür ve sanat insanlarının ilçelerini gezip görmeleri, tanımaları ve görev yaptıkları Medya kuruluşlarında tanıtmalarını isteselerdi 3 -4 yıldır bu istek ve önerilerimize olumlu yanıt verirlerdi. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar