29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yazdıklarımdan…

Bu sütunlarda yıllardır sizlerle değişik olayları gündeme getirerek paylaşmaya çalışıyorum.

Gönül istiyor ki, gündeme getirilen sorunlar yetkililer tarafından çözüme kavuşturulsun. Çözüme kavuşturulan sorunlar için de yetkililere teşekkür etmeyi de unutmuyoruz.

Okullar açılıyor, gereken önlemlerin alınması için toplantılar yapılıyor. Öğrenci servis ücretleri önceki gün belirlendi. Geçtiğimiz yıla oranla 10-15 Tl arasında zam yapıldı. 

Kent merkezindeki öğrenci servislerinin en uzun güzergahının 4-5 kilometre olduğunu düşünüyoruz. Bu arada bazı öğrenci servislerinin ise Toprakkale veya Cevdetiye’deki okullara da öğrenci taşıdıklarını biliyoruz.

Osmaniye’deki öğrenci servisleri diğer illerdeki gibi velileri fazla yormayan anlayış içerisinde olduklarını da görüyoruz.

Bu arada öğrenci servislerinde “servis abla” olayına yetkililerin gerektiği şekilde ilgileneceğini ümit ediyoruz.

Okulların açılması ile birlikte kent merkezinde yoğun trafik akışının olacağını gündeme getirmiştim. Bu arada çarşı içerisindeki araçların gelişigüzel yerlere park etmemeleri yolunda sanırım yetkililer gerekli çalışmalara şimdiden başlamış olmalılar.

Toplu taşıma araçlarının park yerleri, yani dolmuş duraklarına Belediye tarafından her ne kadar “duba” yerleştirilmiş olsa da özel otomobil sürücülerinin dolmuş duraklarına park etmelerinin bir türlü önüne geçilemiyor.

Toplu taşıma araçlarının duraklarda indirme-bindirme yapmak istedikleri sıralarda zor anlar yaşamakta olduklarına tanık oluyoruz.

Park sorunu konusundaki olayımızın ardından kent merkezindeki Karaoğlanoğlu Parkı’na geçmek istiyorum.

Bu parkın ortasındaki havuz yıllardır atıl durumda insanların gözleri önünde dururken, buraya çocuk oyuncakları veya birkaç salıncak yapılması yönünde önerilerde bulunmuştum.

Ayrıca bu park içerisinde görevli personel bulunmaması nedeniyle ağaçlar ve çiçekler kurumaya terk edilmiş durumda. 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Karaoğlanoğlu parkında görevlendirilmek üzere bir kişi bile bulunamıyor mu merak ediyor insanlar!?

Kent merkezindeki bu parkımıza il dışından gelen insanlar bakımsızlıktan dolayı eleştiriyorlar, böylesi eleştirileri duyduğumuzda bizler utanıyoruz, ancak Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri buradaki sorun ve sorunlara çözüm bulmak için ne zaman bir çalışma yapacaklarını da merak ediyorum.

Kentimizin sorunlarını defalarca gündeme getirmeyi sürdüreceğim, sorunların çözümüne katkıda bulunanlara da halkımız adına teşekkür etmesini de biliriz.

Sorunsuz, yaşanabilir, huzurlu ve mutlu kentte yaşamak her insanın hakkı olduğu düşüncesinden hareket ederek, yetkililerin de kendilerine anımsattığımız sorunlar için bizlerin bu önerilerinden alınmamalarını da bekliyoruz. Mutlu günler dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar