25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5185
EURO34.9963
ALTIN2433.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yazarların buluşması…

Osmaniye’de ilk kez geniş kapsamlı bir “Kitap Fuarı” Cuma günü açılışı yapılarak kitap severleri ile yazarları buluşturacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda  fuar için çalışmalar tamamlanmak üzere, fuarın çadırı kuruldu, içerisindeki stantların yerleştirilmesi çalışmaları ise sona ermek üzere.

Yarın başlayacak olan Kitap fuarı Osmaniye adına çok önem taşıyor. Kent insanı kitaplarını okuduğu yazarları yakından görecek, tanışacak ve onlarla sohbet etme ortamını bulacakları.

Vav Fuarcılık organizasyonu Genel Müdürü Coşkun Genç ile tanıştım. Türkiye’nin değişik illerinde hatta yurt dışında bile kitap fuarları düzenlediklerinden sözetti.

İnsanların, özellikle de kitap okumak yerine internet veya bilgisayar ortamına yöneldiği bir süreçte kitapları tanıtmak, okumalarını sağlamak gibi bir etkinlik gerçekleştirdikleri için Vav Fuarcılık Genel Müdürü Coşkun Genç’e teşekkür edip kutladım.

Kitap fuarının önemini birkaç satırla bana anlatmaya çalışan Coşkun Genç, “Kitap yapraklarının kokusunu insanlara yaşatmak ve anlamını vurgulamak istiyoruz. Teknolojinin icatları insanları kitap okumaktan uzaklaştırsalar da, bizler böylesi fuarlarla kitabın önemi ve hiçbir zaman kitapların unutulamayacağını anlatmaya çalışıyoruz”diye konuştu.

Osmaniye’nin il olduğunun bilinebilmesi, tanınabilmesi adına güzel bir etkinlik olarak gördüğümüz Kitap fuarında 61 yazar eserlerini okurları ile buluşturacak, kitaplarını imzalayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan 61 yazar ile birlikte 90 Yayınevi bu fuarda yeralacak. Kurulacak olan 40 stantta kitapseverler sevdikleri kitapları almak isteyecekler, stantlarda yazarlarla tanışıp sohbet ortamını bulacaklar, birlikte fotoğraflar çektirecekler.

Osmaniye’deki kitap fuarına katılan yazarlar kentlerine döndüklerinde buradaki anıların yazacaklar, bulundukları yerleşim biriminde veya tanıdıkları diğer illerdeki gazete veya dergilerde  Osmaniye’deki kitap fuarı ile Osmaniye’yi anlatacaklar.

Bir kentin tanıtımında kültür ve sanatsal etkinliklerin önemi bir kez daha kenti yönetenler tarafından anlaşılmış olacak.

Bu arada Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği olarak bu fuarın içerisinde Osmaniyeli Yazarlarında bulunması ve stantlarının olacağını da okurlarımla paylaşmak isterim.

Fuara katılan yayınevleri arasında Osmaniyeli olarak bildiğim Bestami Yazgan ile Tayip Atmaca ile birlikte OŞYAD olarak dernek üyelerimizin ve diğer yazarların kitaplarının da bu fuardaki bir stantta yer alacak olması, kentimizdeki kitap fuarı bilincini geleceğe yönelik olarak güzelleştirecektir.

İl dışından gelecek olan yazarların çoğunluğu değişik illerdeki kitap fuarlarına katılarak deneyimli olduklarından, o bilgi ve deneyimlerini Osmaniye’deki yazarlarımızla da paylaşarak farklı bir ortamın sağlanmasına katkı oluşturacaktır.

Osmaniye kitap fuarının 9-18 Aralık tarihlerinde, 10.00 ile 20.00 saatlerinde arasında Cumhuriyet Meydanı’nda açık olacağını belirtirken, tüm kitapseverlerin fuar çadırına gelerek içerideki kitap kokusu ile kitapları yazan yürekli insanları tanımalarını öneriyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar