19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5866
EURO34.8097
ALTIN2512.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaz’a veda…

Yeni bir ayın ilk günü, 1 Eylül dünya Barış günü ile birlikte Yaz mevsiminin etkisi de azalmaya başladı.

Bu yaz mevsiminde oldukça sıcak günler yaşandı. Ağustos ayının ortalarında “kuyruk doğar” bununla birlikte de hava sıcaklıklarında düşüşler yaşanır, serin hava kendisi gösterme çalıştığı bilinir ve söylenirdi.

Ağustos ayının son gününe kadar sıcak hava kendisi gösterirken, 1 Eylül Dünya barış gününde yeni bir ayın ilk gününde nem oranındaki düşüşle birlikte havada da serinlik yaşanmaya başlandı.

Dünkü yaşadığımız hava ise artık sonbahar ayının geldiğini, havaların soğumaya doğru hareket ettiğini, hatta önümüzdeki günlerde yağmurlu günlerle birlikte Yaz ayına veda ettiğimizin anlaşılacağı kaçınılmaz oldu.

Bugün ve yarın yaylalara göçenler yeniden kente dönüşe başlayacaklar, önümüzde yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarının da başlaması nedeniyle yayla ve denizlerdeki yoğunluk yerini sakinliğe bırakacak.
Yaz’a veda ederken, bir yandan Kurban bayramı telaşı ile birlikte Bayram sonunda da okulların eğitim ve öğretime açılması telaşı başlayacak.

Kurban Bayramı tatilinin kamu kurumlarında 9 gün olarak açıklanması ile birlikte uzak şehirlerdeki insanlar memleketlerindeki akrabalarını ziyarete gelecek, Bayram tatillerini geçirdikten sonra yeniden yaşadıkları yerlere döndüklerinde  yol yorgunluğu içerisinde okula gidecek çocuklarının ihtiyaçlarını alabilmenin telaşını yaşayacaklar.

Bu yılki yaz mevsimine veda ederken, bayram tatilinin uzun tutulmasını anımsadığımızda yollarda trafik seyrine dikkat edilmesi noktasında yetkililerin uyarıda bulundukları gibi, ben de bir vatandaş olarak aynı uyarıyı sürücülere anımsatmak istedim.

Yollardaki trafik yoğunluğunu dikkate alarak, aşırı hızdan, yorgun ve uykusuz şekilde araç kullanmadan kaçınmalısınız. Gideceğiniz yere bir saatte varmayın da 3 saatte varmayı düşünerek, acele etmeden ama dikkatli şekilde gitmeyi düşünerek direksiyonun başına geçmelisiniz.

Her Bayram tatili başında ve sonunda yaşanan olumsuzluklar, özellikle de trafik kazalarının haberlerine üzülüyoruz. Bu kazaları en aza indirebilmek ise yine araç sürücülerinin elinde olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.

Dikkatsizlik, aşırı hız ve kurallara uymamanın kazalara davetiye çıkardığı gerçeğini akıldan çıkarmamak adına yollarda seyrettiğiniz zaman yollarımızdaki kazalar azalacak, acılar ve üzüntülerde bununla birlikte azalacaktır.

Yeni bir ayın ilk günlerindeyiz, Eylül ayının birinci günü “Dünya Barış günü” olarak kutlansa da, 11 Eylül’deki ABD’deki ikiz kulelere saldırıyı, 12 Eylül gününde Türkiye’deki askeri darbeyi aklımıza getirdiğimizde, bu ayın birinci gününün önemi ile ikinci hafta içerisinde yaşanan iki farklı olay dünya barışı ve insanlık barışını bir kez daha anımsatıyor.

Yeni ay ile birlikte Yaz mevsimine veda ederken, bu hafta sonundaki yazımı da böyle tamamlıyorum. Yazımın başlığını gören bazı kişilerin ilk bakışta yazmaya veda ettiğim şeklinde bile algılayanlar olmuş olabilir.

Bugün ve yarın piknik alanlarına gidecekler vatandaşlarımıza bir kez daha anımsatma yapmak istiyorum; piknik alanlarından ayrılırken 5 dakikanızı ayırıp, atıklarınızı topladığınızda, bir sonraki gelişinizde o yeri temiz bulabilirsiniz.

Bunu yapmadığınız zaman ise, bıraktığınız görüntüler sizi karşılar, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar