25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4942
EURO34.9854
ALTIN2433.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yayla yolu

Yayla kanunu ile ilgili yetkililerin vatandaşı ayrıntılı bilgilendirmediği için yaylacılar yine tedirgin bekleyiş içerisinde.


Bundan önce birkaç kez yine bu sütunlarda yayla sakinlerinin sorunlarını dile getirdiğim halde, yetkili ağızlardan ayrıntılı bilgilendirme alamadık.


Gelecek ay yaylaya göçler başlayacak. Vatandaş sıkıntılı, ne yapacağını bilemiyor. Evlere numara verilmiş ama, bunun ne anlama geldiğini bilmeyen vatandaş bekleyiş içerisinde. Kiraya verilecek denilmesine rağmen, Orman İşletme Müdürlüğü ev sahiplerine herhangi bir tebligat veya anlaşma yazısı çıkarmamış. Evlerini tamir etmek isteyen yaylacılar yine bekleyiş içerisindeler.


Yayla yolları konusunda da şikayetler alıyoruz. Mevsim başlamak üzere olduğu halde, yayla yollarının onarımlarının ne zaman yapılacağı soruluyor. Asfaltlama ve onarım işlemleri konusunda vatandaş kime şikayetini yapacağını bilemiyor.


Belediye mücavir alanda deniliyor, asfaltlama işlemi Belediye tarafından mı yapılacak yoksa Köy hizmetleri tarafından yapılacak?


Zorkun yaylası Osmaniye Merkez Dereobası köyü sınırlarında görünüyor. Yapılan hizmetler de Dereobası köyü masraflarına işlenerek yapılıyor. Her ne şekilde yapılacaksa, ister Belediye, isterse Köy Hizmetleri yayla yolunun bir an önce oranılması, gereken yerlerin ise asfaltlanması sabırla bekleniyor.


Yayla sakinlerinin sorunlarının çözümü noktasında yerel seçimler öncesinde Bakan Eroğlu’nun seçim bürosu açılışı sırasında “Yayla sorununu çözdük” sözlerinin bugün neresinde olduğumuzu vatandaş merak ediyor.


Geçtiğimiz haftalar içerisinde iktidar partisinin il yöneticilerinin bu konuda vatandaşı bilgilendirmelerini istemiştim, henüz bir bilgilendirme göremedik.


Yayla kanunu ile ilgili Bakan Eroğlu’nun dağıttığı kitapçıklarda neler yazıyordu, vatandaşın bilmesi gereken konular neden paylaşılmadı?


Orman İşletme Müdürlüğü yayladaki evlerin bu yılki durumu ile ilgili bir bilgilendirme ne zaman yapacağını merak ediyoruz.


2013 yılında resmi gazetede yayınlanan “Yayla kanunu’ ilgili bilgilendirmeyi aylar öncesinde gazetemizde okurlarımızla paylaşmıştık. 2014 yılının yeni yayla mevsimi geldiği halde yaylacılar nasıl hareket edeceğini bilemiyorlar.


Osmaniye’deki halkın yayından ilgilendiren yaylacıların sorunlarına çözüm noktasında Osmaniye milletvekilleri kente geldiklerinde neden bilgilendirme yapmıyorlar?


Halkın sorunlarının çözümleri noktasında seçimlerin mi yaklaşması gerekiyor? Hizmetler sadece seçimler öncesinde mi vatandaşla paylaşılıyor? Bakan Veysel Eroğlu’nun söylediği gibi ‘yaylacıların sorunları çözüldü’ ise, ne şekilde çözüldü. Önümüzdeki ay yaylaya göçmek isteyen insanlar ne gibi bir uygulama ile karşılaşacaklar? Evlerini nasıl kiralayacaklar, tamiratlarını yapabilmek için ne gibi izinler almaları gerekiyor.


Bu ve benzeri sorunlar vatandaşlar tarafından bizlere soruluyor. Bu yıl yaylacılar evlerine gidebilmek için nasıl hareket edecekleri konusunda açıklama beklerken, yayla yolunun da ne zaman onarılacağını merakla bekliyorlar.


Bizler de yetkililerin yapacakları açıklama ve bilgilendirmeleri gazetemizin sütunlarında kamuoyu ile paylaşmayı sabırla bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar