19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5993
EURO34.8018
ALTIN2506.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yayla yolları

Okulların tatil olmasının ardından, bugün de Ramazan ayının başlaması ile yaylalara göçler yoğunlaştı.

Yayla yollarının onarım işleri her yıl gecikmeli olarak yapılır, halkımız buna alışmış hale geldi.

Yaylalarda elektrik direklerinin ve tellerindeki arızalar gideriliyor, enerji verilmeye başlandığını öğreniyoruz. Yayla yollarının bakım ve onarım hizmetlerinden ise şikayetler alıyoruz.

Zorkun ve çevre yaylaların yolları üzerindeki çalışmalarla ilgili olarak, özellikle asfalt yama işlerinden şikayetler geliyor.

Bu şikayetler özellikle asfalt yama işlerinin kalitesiz asfalttan yapıldığı ve üstün körü hizmet sunulması ile ilgili oluyor.

Osmaniye’deki Eczacı İbrahim Öztürk yayla yolundaki asfalt yama hizmetleri ile ilgili olarak kaygılarını dile getirdi.

“Kalitesiz asfaltla yama yapılıyor. Bazı çukurlar ise yama yapılmadan öylece bırakılıyor. Zemin sağlam olmadığı gibi araçların kayma riskleri göz önünde tutulmuyor. Bazı yerlerdeki yamalar şimdiden patlamış durumda.

Burada hizmeti veren işçilerin bilgi ve becerilerinin kontrol edilmesi noktasında, sorumsuzca yapılan yama işlerinde denetimsizlik göze çarpıyor. Bu tür hizmetler sağlam yapılmalı, tehlike oluşturacak ve kazalara meydan verecek risklerden kaçınılmalıdır. Yani, vatandaşımız devlet hizmetlerinden, devlet  gibi ilgi ve sağlıklı hizmet sunulmasını bekliyor.”

Duyarlı bir vatandaşımızın sızlanmaları bunlar. Zorkun yayla yolunda yapılan asfalt yama hizmetlerinde bazı çukurların görülmediği, yama yapılan yerlerin ise sağlam zemin oluşturulmadan yapılması nedeniyle şimdiden patladığı yönündeki sızlanmalara sanırım yetkililer ilgi ve özen gösterirler, denetimlerini yoğunlaştırırlar diye düşünüyoruz.

Yayla yolları derken yine göçler ve konaklamalarla ilgili sıkıntılar geliyor bana. Örneğin Zorkun ve çevre yaylalarda bu yıl vatandaşlar nasıl barınacaklar? Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü veya ilgili kurumlar bu yıl yayla sakinlerinin ne gibi işlemler yapmaları gerektiği konularında bilgilendirme bekleniyor.

Ramazan ayının başladığı bu günde yaylaya göçmek isteyenler basın yolu ile kamuoyunun yetkililer tarafından bilgilendirilmesini bekliyor.

Bir diğer olay daha öğrendik. Olukbaşı yaylasının üst tarafından yolun sağı ve solu üzerinde her yıl çadırlar kurulur, buradaki insanlar bir iki ay bu çadırlarda kalırlardı.

İçme suyu olmayan, bidonlarla getirilen sularda ihtiyaçlarını karşılayan bu insanların  çadırlarda kalmalarına bu yıl izin verildiğini öğreniyoruz.

Ancak burada bir başka olayın daha olduğunu öğrendik. Olukbaşı yaylasının üst tarafında çadır kurmak isteyenlerden sezon başına 50 TL Orman İşletme Müdürlüğüne para istendiğinin doğru olup olmadığını merak ediyoruz. Eğer doğru ise, Orman işletmesi sadece toprak üzerine kurulan çadır için mi 50 TL alacak. Burada yaşayan insanların içme suyu sorunlarını çözümlemeyi düşünüyor mu?

Orman İşletme Müdürlüğü’nün bu yöreye içme suyu hattı çekmesi halinde çadırlardan belli ücret istemesinin doğru olabileceği belirtiliyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar