29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yaşananları takip…

Osmaniye’de ve çevremizde yaşanan olayları takip etmek, olumsuzlukları gündeme taşımak, ilgili ve yetkililerin sağlıklı hizmet vermelerini sağlamak amacı ile görevimizi yürütmekteyiz.

Gündeme taşıdığımız haberlerle ilgilenip sorunların çözümü noktasında gereken duyarlılığı gösteren yetkililere, Kurum müdürlerine teşekkür ediyoruz.

İlgisiz ve duyarsızlık gösteren Kurum Müdürlerinin de olduğunu buradan ayrıca anımsatmak isteriz.

Birileri gibi Karumlardan farklı beklentiler içerisinde olmayı düşünerek, olumsuzluklara göz yumma gibi bir tavrımız olmamıştır. Doğrular ne ise onu gündeme taşır, ilgilisi olanların da bizlere doğruları anlatmaları veya yanıt vermeleri halinde onların da görüşlerini yayınlamayı ilke edinmişizdir.

Halkımız adına görevimizi yürütürken, kimseye karşı bir art niyet içinde olmadık, olmamızı da kimse düşünmesin!

Halkın çıkarları için yazarken, mutlaka kalemin ucu bir yerlere dokunacaktır, o da ilgililerin duyarsız olduklarını veya duymadıklarını anlamakla anlaşılabilir.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde gündeme taşıdığımız bir haberle ilgili Valilik makamı anında sabah saatlerinde olayı incelemeye alması kamuoyu adına ve Valilik makamının duyarlılığı adına bizleri mutlu etti.

Dr. İhsan Göknel Mahallesinde baraka bir evde iki çocuğu ile birlikte yaşamını sürdüren kadının İlkokula giden kız çocuğunun eğitim yardımı kesilmişti.

Bu aile iki ayda bir ‘dul maaşı’ ile yaşamını sürdürüyordu.

Yaşadıkları baraka evin görünümü içler acısıydı.

Olayı gündeme taşıdık, ardından sabah saatlerinde Valilik makamının duyarlılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Olayla ilgili dün bize ulaşan açıklamayı bugünkü gazetemizde okuyacaksınız. Aile ile ilgili yapılan incelemenin ardından öğrencinin eğitim yardımı bundan sonrası da devam edeceği yönünde açıklamayı görmekteyiz.

Burada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Yapılan açıklamaya göre, yardımın süresinin bitmesi nedeni ile yeniden başvuru yapılmadığı ve geç yapıldığı yönündeki tümceler dikkatimi çekti.

Bu konuda, Aile ve Sosyal politikalar İl müdürlüğünden gelen görevliler bu aileye yeniden başvuru yapacağını söylemişler miydi? Bu konuda her yıl yeniden başvuru yapılması gerektiği konusunda kaç vatandaşımızın bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum.

Burada ilgililerin aileleri bilgilendirmeleri, sürelerinin bitmesi halinde yeniden başvuru yapmaları gerektiğini bizim insanlarımıza anımsatmadıkları zaman, bir kez başvuru yapan insanlar bunun sürekli olduğunu sandıkları da unutulmamalıdır.

İletişim kopuklukları veya ailelerin bilmedikleri konularda ilgililer ‘bildiklerini’ sanmamalıdır.

Sözkonusu aile ile ilgili yapılan yardımlar yıllar içerisinde kaleme alınmış. Yapılan gıda, kömür gibi yardımlarla ilgili ‘yapılmadı’ demiyoruz. Bizim asıl olayımız eğitim yardımının kesilmesi olayıydı.

Bu olayın da süresinin bitmesi üzerine yeniden başvuru yapılmadığından kaynaklandığının açıklanması, bu olayları bilmeyen aileler için bilgi sahibi olmalarını sağlamış olmaktadır.

Gündeme getirdiğimiz olayla ilgili duyarlılık gösteren tüm ilgili ve yetkililere kamuoyu adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar