19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yarışta varız…

Dün Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) açıklandığında iki birinciden birinin Osmaniyeli öğrenci olması kentte sevinçle karşılandı.

2012 YGS’de 160 sorunun tamamını bilerek 500 tam Puan alan Türkiye’de iki öğrenci; biri Konya’dan diğeri de Osmaniye’den. Birinciliği paylaşmak ve Osmaniye adına bu sevindirici haberi duyurmak Sümeyye Nur Satin için önemli olduğu kadar ilimiz adına da sevindirici bir olaydı.

Öğrenci ile konuşuyoruz, böyle bir sonuç beklemediğini, yani birinci olabileceğini aklından bile geçirmediğini söylüyordu. Ev hanımı anne ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan babanın sevinçleri ile Sümeyye’nin kardeşlerinin sevinçleri daha farklıydı.

İl Milli Eğitim Müdürü, birinci olan öğrencinin Osmaniye’den çıkmasından farklı gurur duyarken, Okul Müdürü daha farklı gururla göğsünü kabartarak Valilik makamında dolaşıyordu.

Vali Celalettin Cerrah, YGS gibi önemli bir sınavda Osmaniye’nin adını duyuran Sümeyye’yi kutluyor, ona altın ve saat hediye ediyordu.
Bu arada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak Valilik koltuğuna oturan Nazar Çınar’a, sanki nazar değmişti.

Küçük Nazar Valilik koltuğuna oturmuş, Vali ve oradakilerle konuşuyor, gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalışırken, aniden içeriye Milli Eğitim Müdürü ile birlikte YGS Türkiye birincisi giriyordu.

Bu kez gazetecilerin gözleri buraya yöneliyor, bir anda sorular YSG birincisine yöneliyor, flaşlar patlıyor, sorular soruluyordu.

Küçük Nazar ise o anda unutulmuş halde koltuğunda oturup, Belediye’ye telefon açarak isteklerini bildiriyordu.

Temsili Vali Nazar’ın Okul müdürü ile öğretmeni ise elleri koynunda gelişmeleri izlerken, tüm dikkatler YGS birincisinde olduğu için, öğrencileri Nazar’ın unutulduğunu, yani o anda gölgede kaldığını onlarda fark ediyorlardı.

Sümeyye ile yapılan görüşmeler ve Vali Cerrah’ın başarı dilekleri ve ödüllendirmesinin ardından yeniden temsili Vali’ye dönülüyordu. Ancak, gazeteciler Sümeyye’nin peşine düşmüş, Milli Eğitim Müdürü kadir kılıç’ı takip ederek YGS birincisi ile özel röportaj yapmanın peşine düşmüşlerdi.

Osmaniye adına güzel bir gelişme olduğu kadar Satin ailesi adına da bir güzellikti gözlediğim. Üniversite sıralarında Sümeyye’nin okuyabilmesi, daha doğrusu rahat okuyabilmesi açısından aldığı birincilik önem taşıyordu.

Gördüğüm kadarı ile ailenin ekonomik durumu öyle yüksek değildi. Şimdi Sümeyye için teklifler gelecek, burslar verilecek ve ailenin ekonomik yükü biraz olsun rahatlayacaktı. Bu açıdan da böylesi bir ailenin çocuğunun birincilik alması sevindirici bir olaydı.

Osmaniye’mizin adının böylesi güzelliklerle kamuoyunda duyurulmasını istiyoruz. Gazete sütunlarında ve tv kanallarında; hırsızlık ve uyuşturucu olayları ve trafik kazalarının sık yaşandığı bir Osmaniye yerine, başarılı gelişmelerin duyurulduğu bir Osmaniye dileklerimle, saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar