28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yarın Bayram…

“Yarın Bayram çocuklar” diye bir şarkıyı anımsıyor musunuz?


Bayramlar da en çok çocuklar sevinir ve çocukları sevindirmenin güzelliğini yaşadığınız zaman sizler de mutlu olursunuz.


Bir Kurban Bayramını daha yaşamaya hazırlanıyoruz. Bayramda insanlar birbirlerini ziyaret edecek, bayramlaşıp sohbet etme olanağını bulacaklar. Kilometrelerce uzaklardan gelenler yakınları ile özlem giderecekler, birbirlerine kavuşmanın sevinicini paylaşacaklar.


Bir de bayramı buruk geçirenler olacak. Yakınları hayatta olmayan veya cezaevlerinde olanları düşünelim. Annesiz veya babasız çocukları düşünelim. Geçtiğimiz bayramda annesi veya babası olan, bu bayramda ise yanında olmayan çocukları düşünelim. Onların duygularını anlamaya çalışalım, anlayalım daha doğrusu.


Yarın bayram, bir çocuğu sevindirebilirseniz işte sizin için en güzel bayram o dur.


Bir çocuğu sevindirmek o kadar zor olmasa gerek. Bir şeker bile ona vermek, başını okşamak, anne veya babasının eksikliğini unutturmaya yetmese de çocuğun gözlerindeki sevinci paylaşmanız bile yetebilir diye düşünelim.


Kurban kesemeyen aileleri burada gündeme getirmek yerine, kurban kesemeyen ailelerin çocuklarının boyunlarının bükük, gözlerinin yere baktığını aklınıza getirin. Sizler evinizin bahçesinde kebap yapıp kokutarak et yerken, komşunuzun çocuklarının bu kokudan rahatsız olup olmadığını  anımsayın, düşünün ve onları sofranıza davet edin. Sizin çocuklarınızla birlikte bir şiş olsun o çocukların tatmasını sağlayın.


Poşete koyduğunuz yarım kilo et parçasını sokaktan geçerken göstere göstere ve yanınızda çocuğunuzla birlikte komşunuza getirmeyin. Özellikle de çocuğunuzla birlikte getirmeyin ki, yarın kendi çocuğunuz komşu çocuğu ile arkadaşları arasında sohbet ederken, “annem-babam size et getirdi, siz kurban kesmemişsiniz. Biz kebap yapıp yedik, çok tatlıydı. Siz de kebap yaptınız mı, bizim koyunun eti nasıldı?” diye konuşmaması için çocuklarınızla birlikte komşunuza et götürmeyin.


Çocukların arkadaşları arasında konuşmalarında arkadaşlarını küçük düşürücü sözlerine izin vermeyin. Sizin çocuğunuzun yeni giysisi olabilir, komşu çocuğunun yoksa, kendi çocuğunuzun komşu çocuğuna giysileri gösterirken alay etmesine izin vermeyin, konuşmasını engelleyin.


Yarın bayram, çevrenizdeki insanlarla barış içerisinde yaşamayı aklınızdan çıkarmayın ve kendinize bir iyilik yaparak, bayramın önemini unutmayın, unutturmamaya özen gösterin.


Bir yoksulu, bir çocuğu sevindirmenin önemi ile yarın ve bayram günlerinin güzelliğini yaşamaya, yaşatmaya bakın.


Bir Kurban Bayramını daha yaşamaya hazırlanırken, kurban atıklarınızı sokak ve caddelere atmayın, poşetlere koyarak çöp bidonlarına atmak suretiyle kentimizin temiz olmasına yardımcı olun.


İnsanlığın ve insanca yaşamanın gerektirdiği yaşam biçimlerinden kesitleri paylaştım bugün sizlerle. Benim söylemek istediklerimi aslında sizlerde biliyorsunuz, ama anımsatmakta yarar var diye gündeme taşıdım. Sağlıklı ve huzurlu bir Bayram yaşanabilmesi dileklerimle, Kurban Bayramınızı kutlarım. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar