25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4959
EURO34.9259
ALTIN2437.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yarıladık…

Ağustos ayını da yarıladık sayılır. Yaşanan olaylar, gelişmeler ve gündem değişiklikleri içerisinde 2014 yılının da ağustos ayını yarılayıverdik.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de gerilerde bıraktık. Başbakan Erdoğan görevi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den alacağı günü beklerken, yeni Başbakan’ın kim olacağı yorumları gündeme yerleşti.


Dünya’nın gözü yine Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Yeni Cumhurbaşkanı belli oldu, ancak yeni Başbakan kim olacak?


Bu arada muhalefet partilerinden CHP ‘de kazan kaynamaya başladı bile. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi isteniyor. CHP içindeki muhalif grubun her başarısızlığın ardından böyle tepkileri koyacağı beklenen gerçekler arasında yeralıyordu.


Kılıçdaroğlu istifa eder mi, etmez mi veya ettirilir mi bunu da ileriki günlerde göreceğiz.


Bu arada Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel başkanlığı bir ara konuşuluyordu. Sarıgül ile CHP nereye kadar ilerler, başarılı olur bu da ayrı bir tartışma konusu olabilir.


Gelelim MHP’ye, hemşehrimiz Devlet Bahçeli için de parti içi muhalefet kanat böyle bir tepki koyabilir mi? MHP içerisinde de muhalif grup olduğu biliniyor, elbette bu muhalif grubun bu günlerde bir tepki koyabilmesi düşünülebilir.


İktidar kazandı, muhalefet kaybetti. Hem de 14’e yakın siyasi partinin desteklediği aday sandıktan başarısız olarak çıkması doğal olarak tepkileri de çekecektir.


Bu arada Osmaniye adına sonuçlar iktidar partisi için merkezde sevindirici olurken, ilçelerde başarısız sonuçlar alındığı görülüyor.


Muhalefet partileri ise merkez ilçede başarısız sayılabilirler. Merkezdeki muhalefetin başarısızlığı ile ilgili parti yönetimi içerisindeki muhalifler varsa eğer, bunların tepkileri olup olmayacağını ileriki günlerde görebiliriz.


İktidar partisi her zaman olduğu gibi yine gayet dik duruş sergiliyor ve kaybettikleri yerlerde bile morellerini bozmuyorlar. Örneğin Düziçi ilçesinde yerel de de iktidar olan Ak Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gereken başarıyı gösteremedi. Ancak, bunu başarısızlık olarak görmeyen Ak parti Düziçi ilçe başkanı seçmenlere teşekkür eden bir konuşma yaptı.


Osmaniye merkezde Cevdetiye beldesinde alınan oylara bakıldığında iktidara karşı yoğun bir muhalefetlik sergilendiği gözleniyor.


Merkez ilçede ise yerelde alınan MHP ile CHP’nin oylarının birleşmesini hesap eden vatandaşlar, Ak parti’nin merkezde başarılı olduğunu konuşuyorlar.


Osmaniye merkez ve Bahçe ilçelerinde başarılı olan iktidar partisinin adayının, diğer ilçelerde başarısız olmalarını tartışırken, bu arada muhalefetin fazla oy çıkardığı ilçelerde belediye yönetimlerinin başarılarını da konuşuyorlar.


Bu ayın sonuna doğru Ak Parti’de Genel başkan belirlenecek, ardından Başbakanın kim olacağı 28 Ağustos tarihine kadar çeşitli yorumlarla takip edilecek.


Başbakan’dan önce Cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak olan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Başbakan’ın kadrosunu da onaylamış olacak.


Seçimler bitti, bundan sonrası yeni bir dönem, yeni bir süreç başlarken, ülkemiz adına sağlıklı olması dileklerimle, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar