29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yanlışsa düzeltilebilirler…

İktidar yanlışlarını kabul etmeden öfke kontrolünden çıkmış gibi tavarlar içerisinde olursa, muhalefet te tekliflerinin her zaman reddedildiği gerekçesi ile öfke kontrolünden çıkarsa; işte o zaman iktidar ile muhalefet arasında sular bir türlü durulmaz.

Bu işin bir de diyaloğ kurulması olayının bulunduğunu düşünenler ise her zaman sağlıklı sonuçlara ulaşılmasını sağlayabilirler.

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir milletvekili, gazeteci kökenli Atilla Sertel’in, MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli arasındaki kısa görüşme, gündeme düşerken insanların yüreklerinde bir rahatlama olur gibi olmaya başladı.

Demek ki farklı siyasi partiler arasında görüşülebilen ve sıkıntılı olaylarla ilgili varsa hataların anlatılması halinde sağlıklı sonuçlara yol alabilecek diyaloğların güzelliklerinin temeli atılabilirmiş diye düşünceler yoğunlaştı.

Keşke iktidar partisi AKP yöneticileri de muhalefetteki siyasi partilerin yöneticileri ile görüş alışverişi yaparak, diyaloğlar kurmak suretiyle sorunların çözümü için ortak noktada buluşma yolunu denemeye uğraş verseler.

CHP’li vekil Sertel ile MHP Genel başkanı Bahçeli arasındaki görüşme, medyada “Dikkat çeken görüşme” olarak haberlere yansıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda HSK üye seçimleri yapılması sırasında, CHP’li vekil Atilla Sertel, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yanına giderek; MHP’nin de desteği ile AKP Milletvekillerinin oyları ile red edilen bir teklifle ilgili görüşme isteğinde bulunması ile haberi, Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun yazdığını öğreniyoruz.  Bu haber bir anda medyanın önemli haberleri arasında yerini aldı.

Sertel ile Bahçeli arasındaki diyaloğda konuşulan konuya bakıyorum. “İnfaz Koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve itfaiyeciliğin meslekten sayılması konularındaki” teklifin Mecliste red edilmesi olayıydı.

Sertel ile Bahçeli görüşmesi sırasında; CHP’nin konu ile ilgili yasa teklifini AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anlattığını ve bu sorunun çözümlenmesi noktasında Bahçeli’ye; “İsterseniz teklifi siz getirin, biz destekleyelim” dediğini öğreniyoruz.

Yapılan kısa görüşme sonrasında Bahçeli; “Durumun siyaset üstü olduğunu” belirterek, partisinin grup başkanvekillerine “çalışmaları” için talimat verdiği kaydediliyor.

Türkiye’deki infaz koruma memurları ile itfaiyecilerin  sayılarını düşündüğümüzde, bu çalışanlar için verilen kanun teklifini Meclis’te red eden  iktidar partisi ile ona destek veren siyasi parti veya partiler bu emekçi insanların tepkilerinin nasıl olabileceğini düşünerek karar vermeliydiler.

Okullarda “Andımızın okutulması” konusunda yapılan oylamada, AKP ve HDP “Red oyu” verirken, MHP’nin “Çekinser” kaldığını  anımsıyorum.

CHP’li vekil ile MHP Genel Başkanı arasındaki diyaloğun ardından bu yasa teklifi MHP tarafından yeniden gündeme gelip, TBMM’den de geçerse, o zaman iktidar partisi AKP’nin “İnfaz koruma memurları ile İtfaiyeciler” karşısında oyunun rengini merak ediyorum!...

Sertel’in başlattığı bu diyaloğu önemsiyorum, belki de bundan sonraki yasa teklifleri için  düşünülerek oylamalar yapılmasının önünü açacaktır. Hemşehrimiz Bahçeli’ye gelince; olması gereken bir düşünce ile hareket ederek, diyaloğ yapılması halinde birlikte hareket edilebileceğini göstermiştir. Bundan sonrasını takip edeceğiz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar