24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5678
EURO34.9196
ALTIN2434.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmurun ardından

Her güneşli günün insanları bunalttığı zamanlar yağmurlu havayı özleriz, bekleriz.

Sağanak yağmurların ardından doğan güneş içimizi ısıtır.

Her yağmurun ardından doğan güneşi özlediğimiz gibi, güneşli havalarda da yağmuru özlediğimiz günler çok olmuştur.

Birkaç gündür yurdumuzu saran soğuk hava bazı bölgelerde yerini yoğun kar yağışlarına bıraktı. Osmaniye’mizde bu soğuk havalardan nasibini alırken, kar yağışı Zorkun ve çevre yaylalarda belirgin olarak görünmeye başladı.

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesi, Cebel köyü yörelerinde karlı hava belli olarak izlenir oldu.

Osmaniye’den doğu bölgemize baktığımızda Çardak köyünün üst tarafındaki tepelerde kar görebiliyoruz.

Dünkü soğuk hava ile birlikte aralıklı olarak başlayan sağanak yağmur, bir ara da dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.
 
Meteoroloji şimdi de don olayı ile ilgili uyarıda bulunuyor. Soğuk geçen bu günlerde bir yandan da kömür dağıtım işleri devam ediyor. SYDV tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanılan kömür yardımı tam da soğukların yoğunlaştığı günlerde olması ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.

Kömür alan vatandaşlar, bu yılki kömür çuvallarındaki kilogramın geçtiğimiz yıllara göre bazılarının eksik olduğu yönünde sızlanmalarını duyuyoruz. Aile başına 40 torba verilen kömür, Osmaniye gibi bir yerleşim yerinde hava koşullarını düşündüğümüzde bir kış mevsimini rahatlıkla çıkarabilir.

Soğuk havalarda insanların ısınmasını düşünürken, bu mevsimde çocukların hasta olma olasılığının yoğunluğu dikkat çekiyor. Hastanelerde yatak bulabilmek zor olduğu gibi, acil servisler ve poliklinik kapılarında uzun kuyruklar oluşuyor.

Bizim insanımız en küçük rahatsızlıkta hastaneye koşmaya ve ilaç kullanmaya önem mi veriyor desek, yoksa hastanelere gidip ilaç kullanmak hoşlarına mı gidiyor desek nasıl olur bilemem ama, sağlığına dikkat etmek yerine doktorlara koşmak kolaylarına gidiyor gibi geliyor bana.

Bakıyoruz hastanede doktor kapısında bekliyor, muayene olup, eline reçetesini aldıktan sonra sanki aniden iyileşmiş gibi eczaneye gelirken şen şakrak gelenlere de tanık oldum.

Mevsim olarak havaların soğuk olması nedeniyle kentteki özel ve devlet hastanesi yetersiz kalmaya başladı. Osmaniye’de yeni bir Devlet hastanesi yapılacağını öğrendiğimizde sevindik.

Hatta şu andaki Devlet Hastanesi’nin Osmaniye korkut Ata Üniversitesi bünyesinde ‘araştırma hastanesi’ haline dönüştürülme projesinin hayata geçirilmesi çok iyi bir uygulama olacağına inanıyorum.

Osmaniye’deki siyasi yetkililerin bu konuda yapacakları girişimler sonucunda, Osmaniye’de yeni bir devlet hastanesi yaptırılabilir ve bu hastane de bölgesel anlamda hizmet verebilir.

Mevcut Devlet Hastanesi’nin de Üniversite bünyesinde ‘araştırma hastanesi’ haline dönüştürülmesi ile, zaten yoksul halkı çok olan Osmaniye’de sağlık alanında güzel hizmetler verilmesi sağlanır diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar