28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmurlu sokaklar

Dün sabah aşırı yağışlardan dolayı yine Osmaniye çarşı merkezinde, sel suları geçit vermedi.


Dr. Ahmet Alkan Caddesi’nin Akyar caddesi ile kesiştiği kavşakta yağmur suyuna engel olunması için ızgara yapılmıştı. Aynı şekilde Yedi Ocak İlköğretim okulu önü ile TEDAŞ hizmet binasının bulunduğu kavşakta da yağmur sularına engel olunması için ızgaralar yapılmıştı.


Sel sularına biraz olsun çözüm bulunurken,  sonbahar mevsiminin ilk yağmurunun sağanak şekilde geleceğini düşünmüyorduk. Ancak dün sabahki sağanak yağışlar sel sularına engel olunması için yapılan ızgaraları bile dinlemediği gibi, kent merkezine doğru sel sulara akmaya başladı.


Buradan şunu çıkarmak gerektiğini düşünüyorum. Osmaniye çarşı merkezinin sel sularından korunması için daha farklı ve teknik çözümlerin getirilmesi önem taşıyor.


Eski günlere göre sel suları olmasa bile, dünkü yağışların sonundaki görünüm, yayaların ve taşıtların zor anlar yaşaması bir kez daha gündeme yeni çözüm yollarının bulunmasını getirdi.


Osmaniye’deki bu benzeri sorunlar, yıllardın Belediye’lerde Fen İşleri Müdürlüğü görevini yapmış, teknik bir Belediye Başkan döneminde olmamasını bekliyor vatandaşlarımız.


Biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Muhasebe olarak belki bilgi eksikliği olabilir, ancak teknik konularda, kentteki imar konularında Osmaniye belediye başkanı Kadir Kara’dan mesleğine göre hizmet bekledik durduk. Bu beklentiyi sadece bizler değil, Osmaniye’de yaşayan tüm insanlar bekledi.


Son günlerdeki siyasi çalışmalarda Kadir Kara’nın rakipleri bu eksiklikleri mutlaka kullanacaktır. Özellikle de çarşı merkezindeki yağmur suyu tahliye işleri, kaldırımların işgalinin önlenememesi, sel sularının geçit vermemesi gibi sorunlar seçim öncesi gündeme gelecek, rakipler tarafından eleştiri alacaktır.


İşi bilmeyen bir Başkan için böylesi eleştiriler farklı, işin içinden gelen teknik bir yönetici için farklı anlam çıkar ortaya.


4 yılı geçen süredir Osmaniye Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Kara’dan bu kentte yaşayanlar öncelikle yukarıda saydığım sorunların çözümlenmesini bekledi durdu. Başkan Kara, bugün bu sorunları çözümlememişse, nerede hata yaptığı konusunda kendisini sorgulamasının gerektiğini düşünüyorum.


Başkan Kara’nın bu tür eleştirilere fırsat vermeyecek şekilde çalışmalar yapmış olsaydı, bugünlerde başlayan ve başlayacak olan yerel seçim çalışmalarında rakiplerinin eleştirebilecek sorunlar, söyleyebilecek sözleri olamazdı.


Zaman zaman sorunları gündeme taşıdık, çözümlenmesi noktasında önerilerimiz de oldu. Ancak yeri geldi yanlış anlaşıldık, altında farklı düşünceler arandı. Oysa biz her zaman kentimizin güzelliği, hizmetlerin sağlıklı olması, kentimizin belediye Başkanının da dışarıdan gelenler tarafından hizmetlerinin beğenilmesini isteyen bir düşünceye sahip olduk.


Günler, haftalar, aylar ve yıllar geçti. Şunun şurasında ne kaldı yerel seçimlere. Geriye dönüp bakıyoruz ve ileriye doğru başımızı kaldırıp bakmak istiyoruz.


Aday adayları sokak ve caddelerde dolaşıyor, kentin sorunlarını anlatıyor ve kendisi olamasa bile partisinin göstereceği aday için oy istiyor. Buna fırsat verilmeyecek bir çalışma yapılmış olsaydı, ne kadar iyi olurdu değil mi Başkan Kara!... saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar