25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5065
EURO34.9715
ALTIN2431.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmurlu günler

Son günlerde yağmurlu günleri yeniden yaşamaya başladık. Havaların soğuması, yağmurlu günler özellikle de çocuklar için kötü günler yaşanmasına neden oluyor.

Hastanelerin çocuk servisleri dolu. Çocuklar için salgın hastalık kol geziyor, hastanelerde çocuklar için yatak bulmakta zorlanıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye Devlet Hastanesi çocuk servisinde doktorun ‘yatış’ verdiği çocuk, yatak olmadığı için özel hastaneye yönlendirilmesi olayını yaşadık.

Hastanede yatak yoksa eğer, doktorun neden ‘yatış’verdiğini de anlamakta zorlandım. Diğer özel hastanelerin dolaşılmasına rağmen maalesef Osmaniye’de bir devlet ve diğer özel hastaneler dahil ancak birinde yatak bulunabildi.

Çocuklarda salgın hastalık olduğu söyleniyor. Ancak bu konuda Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi’ndeki bir olay vatandaşı düşündürüyor. Hastanede her yatakta üç çocuğun yattığı yolundaki görevlilerin sözleri önem taşıyor. Ayrıca madem ki hastanede yatak yok, bunu doktor bilmiyor mu da, ‘yatış’veriyor? İşte asıl sorun burada. Bir kopukluk olduğunu düşünüyorum.

Bunu da bir kenara bıraktık, Acil’den giriş yapan bir çocuk, ilaçları yazılıp ‘yatış’ veriliyorsa, bu da Devlet Hastanesi’nde yaşanıyorsa, yatak olmadığı için özel hastaneye gitmesinin istenmesinin bir açıklaması olması gerekiyor.

Bu kadar da değil, doktorun verdiği ‘yatış’ kağıdı annenin elinden alınıp yırtılmasının da bir açıklamasının olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, yatak olmadığını belirten bir yazının anneye verilmesinin de gerekli olduğunu düşünüyorum.

Osmaniye Devlet Hastanesi ek binasında gerçekten bir yatakta üç çocuk mu yatıyor, bu konunun yetkililer tarafından araştırılmasını bekliyoruz. Özel hastanelerde gerçekten yataklar dolu ise bu kentte çocukların çoğunluğu hasta anlamına geliyor.

Kentte böyle bir salgın hastalık varsa eğer, Sağlık görevlilerinin ve yetkililerin harekete geçmelerinin gerektiğini düşünüyorum.

Yağmurlu günler dedik, yolların çamur olması, sel sularının verdiği zararlar ve yolların yürünmez duruma gelmesini de anlatmak istedim. Ne zaman yağmur yağsa kent merkezindeki cadde ve sokaklarda yürümenin zor olduğunu görüyoruz. Yağmur sularının yayalar için daha az zarar verebilmesi için bir takım önlemlerin ne zaman alınmasının düşünüldüğünü merak ediyorum.

Sadece yayalar mı rahatsız olan, duyarlı araç sürücüleri yayaların üzerine su sıçratmamak için dikkatli araç kullanmak zorunda kalıyorlar. Bazı duyarlı sürücüler ise bir yayanın üzerine su sıçratması durumunda durarak özür diliyor ki kendisine küfür edilmesin diye. Gerçi son günlerde bir yayanın üzerine çamur sıçrattığı için durupta özür dileyen sürücülerin sayıları da azalmış durumda. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar