19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağmurda ıslanmak

Sağanak yağmurların başladığı bu günlerde, altyapı sorunlarının yaşandığı kentler yine sel suları altında kalmaya başlandı.

Kar yağan bölgelerde köy yolları kapanırken, zor koşullarda  yaşamdan kesitleri haber bültenlerinde izliyoruz.

                    ***

Bu günlerde yeni zamlı doğalgaz ve elektrik faturaları gelmeye başlarken, tepki gösterenler söyledikleri ile kalıyorlar. Haksızlıklar karşısında susmayarak konuşanlara farklı tepki gösterenlerin de görüldüğünü görmekteyiz.

Gören gözlerin, düşünen ve yorumlamak isteyen aklın sözcüklerle anlatılması istenmiyor gibi geliyor bana.

Neden susup seyretmek, neden tepkisiz ve duyarsız kalmak ve neden her olayı kabullenmemizin istenmesini anlamaya çalışıyorum.

Bizlerin susmasını ve seyretmesini isteyenlerin, bu kadar doğru işler yaptıklarına nasıl emin olduklarını düşünüyorum.

                      ***

Soğuk ve yağmurlu günlerde evlerinde yakacak olmayanlar, kömür alamayanların ne ile ısınmaya çalıştıklarının önemsenmediğini düşünüyorum.

Henüz çalışan ve emeklilerin maaşları ellerine geçmeden zam sağanağında başına kaldıracak halleri kalmayan vatandaşların, ne yağan yağmurdan, ne de sağanak yağmurdan etkilenip etkilenmediğini gözlemliyorum.

                 ***

Yağmur yağarken şemsiyesi olanlar veya araçları ile evlerinden çıkıp gidecekleri yere gidenler için bir sıkıntı yaşanmıyor.

Okula servisle giden öğrenciler için ıslanma sorunu olmazken, yağmur altında giysileri ıslak halde dersliklere girip gün boyu ders işleyen öğrencilerin durumlarını izliyorum.

Birileri çıkıyor hala eğitim üzerinden farklı konuşmalar yaparken, dini eğitimin artırılması ile  ilgili sözler üzerinden eğitim ve öğretimde farklılıklar oluşturmaya çalışıyor.

Okullarımızın tamamında bazılarının istedikleri dersleri kaldıralım, tamamen dini eğitimler verelim, o zaman tüm öğrencilerin de servisle okula gelip gitmelerini de sağlayabilecek misiniz? Yağmurda ıslanarak gelen öğrenciler olmayacak mı?

Okullarımızın malzeme sorunlarını bile çözemeyen, velilerden toplanan paralarla okul gereksinimlerinin alındığı eğitimdeki sorunlar çözümlenmeden, çocuklarımızın dini eğitime ağırlık vermelerinin gündeme getirilmesinde hangi sorunların çözülebileceği konusu akla geliyor.

          ***

Yağmur yağarken, seller yolları geçit vermez hale getirir, evler sular altında kalırken sorunların çözülmesine çözüm aramak yerine yöneticilerin farklı gündem oluşturuyor.

Yöneticiler çözüm bulmak yerine, gündem değiştirmek, sorunları unutturmaya çalışarak neleri amaçladıkları yönünde insanların tartışmalarına bir de kendilerini haklı göstererek tepki vermeleri anlaşılır gibi değil.

Her yağan yağmurun ardından doğan güneşin gökyüzünü berraklaştırdığı ve güzel bir güne merhaba denildiğinin unutulmaması önemlidir.

Ne kar, ne de yağmur günlerce yağmış olsa bile, bir sabah kalktığınızda güneşli ve güzel günle karşılaşabileceğinizi unutmayınız.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar