25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5791
EURO34.974
ALTIN2422.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Yağışlı günler

Son günlerde havaların ısınması ile birlikte bahar havası yaşanırken, aniden yağmurlu günlere geri dönülüverdi.

Havaların açık ve güneşli geçmesi ile birlikte bahar havasına girildi diye düşünülürken, bir çok ağaçlar çiçeklerini açıp baharı karşılamaya hazırlanırken, iki gündür yağışlı hava yeniden başladı.

Dün sabah evden işyerine gelirken yağmurlu havada ıslanmama değil, yolların geçit vermemesi benim canımı sıktı.

Sağanak yağışla birlikte yollardan akan sel suları yolun karşı tarafına geçit vermez anlar yaşatıyordu.

En çok dikkatimi çeken bir olayı başta beledi yetkilileri olmak üzere kamuoyu ile paylaşmak istedim.

Yediocak mahallesi, Dr. Mahmut Kobaner sokak üzerinde Akşemsettin  Caminin tam önünde, yolun tamamının sel suları ile dolması nedeniyle yayaların geçmesi olası olmuyordu.

Daha önce burada yolun alt kısmında atık suların aktığı kanal vardı, şu anda inşaat yapılması nedeniyle bu kanal kapatılmış olmalı ki, inşaat ile cami arasındaki bölümün çukur olması nedeniyle sel suları yolun bu bölümünü tamamen kapatmıştı.

Yolun tamamı sel suları altında kalmış, geçmek olası değildi, bu arada araçlar suyun içerisinde geçerken bile zorlanıyordu. Biriken suların akacağı yön olmadığı için yayaların buradan nasıl geçtiğini gözlerinizin önüne getirmelisiniz.

Buradan Belediye yetkililerinin görevlilerine anımsatmak istiyorum, yukarıda açık adresini verdiğim yerdeki yolun çukur olması ve sel sularının akacağı yer olmaması sorununa bir çözüm getirmelisiniz.

Aynı şekilde Dr. Ahmet Alkan Caddesinden Musa Şahin Bulvarı, Devlet Bahçeli meydanı yönüne doğru sağanak yağıştan oluşan sel sularının ışıklarda yayalar için zor anlar yaşattığına tanık oldum.

Buradaki yolun da sel suları etkisinde kalmaması için gereken çalışmaların yapılması önem taşıyor.

Bu ve benzeri yerlerin, özellikle yağışlı günlerde ilgili ve yetkililerin araçları ile cadde ve sokakları gezerek sel sularından oluşan sıkıntıların önlenebilirlik yöntemlerinin kaydedilerek çözümlenmesi ile sağlıklı yaşanabilirlik ortaya çıkarılması sağlanacaktır.

Son iki gündür yağan sağanak yağışlardan en çok sevindiğim olayları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kirlenen yollar tertemiz oldu. Gün boyu cadde ve sokaklara çeşitli atıkları gelişi güzel bırakan insanların oluşturdukları kirlilikler, hafif rüzgarlı günlerde insanların yüzlerine, gözlerine bulaşıyordu. Son yağışlar öylesine iyi geldi ki, cadde ve sokaklar bir anda tertemiz oluverdi.

Boşverin insanların ıslanmasını, en güzeli de insanların kirlettiği yolların yağmur suları tarafından temizlenmiş olmasından, bir ders çıkarabilenlerin olup olmadığını gözlemliyorum.

Dün sabahtan itibaren yollar temizlenmişti, sel suları kirlilikleri temizledi. Havalar yeniden açtığında ve güneşli günlerde ellerindeki poşetleri, gazete parçalarını ve diğer atıkları insanlar yeniden yol kenarlarına atacaklar ve kirletecekler.

Yağmur yağacak temizleyecek, insanlar kirletecek yağmur temizleyecek. İnsanlar kirletmeyi sürdürecek, yağmurlar temizlemekten yılmayacak. Yeryüzünden inen yağmur, yeryüzünde insanların kirlettiklerini temizlerken, biz insanlar yüzümüz bile kızarmadan hala kirletmeyi sürdürüyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar