20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vekillerimiz…

Milletvekillerimizden sözedeceğimi sandınız sanırım. Oysa başka vekillerin de olduğunu biraz sonra sizlerle paylaşacağım.

Bazı yerleşim birimlerinde kamu kurumlarında görev yapanların asaleten değil de vekaleten görev yaptıklarına tanık oluruz. Böylesi durumlarda ‘vekil’ sözcüğü kullanılır.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçe Kaymakamlığına Mehmet Kaya vekil Kaymakam olarak atanmış, bir süre sonrasında da bir başka yere atanarak, yerine yine vekil Kaymakam olarak Ali Yıldırım atanarak göreve başladı.

İşte bu ilçemizdeki vekaleten yönetenler veya bazı etkinliklere vekaleten gelen yetkililerden sözedeceğim.

Ne var bunda diyebilirsiniz, ancak benim dikkatimi çeken 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerindeki vekiller, sizlerin de ilginizi çekecektir diye paylaşma gereği duydum.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Toprakkale ilçesindeki törenlerine katılanlara bakıyoruz. 

Kaymakam Vekili Ali Yıldırım, Toprakkale Belediye Başkan vekili Hacı Yılmaz, Tüysüz Belediye Başkan vekili Ahmet Evin, İlçe Jandarma Komutan vekili İrfan Köseoğlu. İlçe Emniyet Amir vekili Fatih Kurtuluş isimlerini görüyoruz.

Bu arada sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerde de Başkan yerine vekillerin katılıp katılmadığı da merak konusu.

Bir ilçede resmi olarak kurumların yetkililerinin asılları yerine vekillerinin katılıp katılmadığı mı, yoksa bu ilçedeki yöneticilerin görevlerini vekaleten yürüttükleri olayı mı aklınıza geliyor.

Doğru olanı, bu ve bazı ilçelerimizde asaleten görevlerini yapanlar yerine vekil olarak görevlerini yürüten kurum yetkilileri bulunmaktadır.

Bir kurumun yöneticisinin asaleten görevini yapması ile vekaleten yürütmesi arasında elbette önemli olaylar yaşanır. Yetkileri asıl olarak verilmediği ve her an değişebileceği veya aseleten birinin atanabileceği düşüncesi ile işler de sağlıklı yürümesi noktasında karar verilmesi zordur.

İşte burada Milletvekilleri akla geliyor. Osmaniye Milletvekilleri bulundukları illerdeki Kamu kurum Müdürlerinin vekaleten değil de asaleten yürütülebilmesi için Ankara’da gerekli çalışmaları yapmaları gerekmektedir. 

Biz de bu olaya parmak basmak istedik, bazı ilçelerimizdeki kamu kurumlarının yetkililerinin, yani Müdür veya Amirlerinin vekaleten yürütülmesi yerine asaleten görevlilerin atanması önem taşımaktadır.

İşlerin hızlı ve sağlıklı yürütülebilmesi için ilimizdeki kamu kurumlarındaki vekaleten görev yapanların, asaletlerinin onaylanması konusunda çalışmalara hız verilmesi kentimizin geleceği ve halkımızın sağlıklı hizmet alabilmesi açısından önemlidir. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar