26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9547
ALTIN2439.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vali’yi anlamak!

Osmaniye Valiliğine atanarak görevine başlayan Kerem Al’a ‘hoş geldiniz’ ziyaretleri sürüyor.


Osmaniye’nin yeni Valisi, kendisini ziyaret edenleri karşıladıktan sonra makam koltuğuna oturmayarak, konuklarının yanındaki bir koltuğa oturup sohbetini yapıyor.


Konuklarına daha yakın olmak istediğini de söyleyen Vali Kerem Al, konuklarını dinlerken iyi bir gözlemci sıfatını sezinlediğimi de belirtmek isterim.


Kendisinin konuşmasının ardından, karşısındaki konukların konuşmalarını dinlerken, kullanılan sözcüklere dikkat ediyor ve kendince düşünerek anlatılanları yorumlamaya çalışıyor.


Osmaniye’deki Gazeteciler Cemiyetlerinin Yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı Vali Al’ı ziyarete gitti. Ziyaret sırasında Vali Al’ın önemsediği en önemli konulardan birinin Osmaniye’deki yerel gazetelerin kentin sorunlarına ne kadar eğilebildiği, sorunların çözümleri için yönlendirebilme uğraşlarının yanında, kentteki 4 ayrı Gazeteciler örgütünün bulunmasıydı.


Vali Kerem Al, ziyaret sırasında bu konudaki görüşlerini gazetecilere bildirirken, birlikte olunmamasının nedenlerini de öğrenmek istedi ve sordu.


Önceki Valilerimizden Celalettin Cerrah’da aynı rahatsızlığı belirterek Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret etmiş, birlik ve beraberlik içerisinde olunmasını istemişti.


Vali Cerrah’a birlik ve beraberlik ile birlikte birleşebilme konusunda sözlerin de verilmesine rağmen, bu bütünlük bir türlü sağlanamamıştı.


Şimdi yeniden başa dönüyoruz, yeni Vali Al’da aynı duygular içerisinde kentteki 4 ayrı gazeteci örgütü olması yerine tek çatı altında toplanılmasından yana düşüncelerini bildirdi.


Görüşme ve sohbetler sırasında gazetecilerin konuşmaları ile Vali Al’ın gözlemlerindeki beden dili veya ağzından çıkan sözcüklerin neyi anlatmaya çalıştığını burada gündeme taşımayacağım. Sanırım bizim meslektaşlarımız, yani meslek örgütümüzün yöneticileri,  Vali Kerem Al ile yapılan görüşmelerde bir takım yorumları makam çıkışında sezinlemiş olmalılar.


Ben makam odasından çıkarken ve daha sonrasında Vali’nin sözcükleri ile beden dilini okurken kendimce bir takım anlamlar çıkardım. Ancak bunları kendimde saklayarak, diğer arkadaşlarımın da Vali’nin gazetecilere karşı tavırlarının nasıl olduğu veya önümüzdeki süreçte nasıl olacağını sezinlediğini ümit ediyorum.


Osmaniye’nin sorunlarının çözümü, önerilerle ilgili olarak her zaman görüşmeye hazır olduğunu, hatta yazılı olarak bile kendisine ulaştırılabileceğini kaydeden Vali Kerem Al’ı anlamak veya anlayabilmek önemliydi.


Önümüzdeki süreçte bizler halkın sesi, dili ve direnci olarak Vali Al’a karşı neleri anlatmak istediğini tavırlarımızla anlatmaya çalışacağız, Vali’de gazetecilerin bu davranışları karşısında kendince tavırlarını anlatmaya çalışacaktır.


Kamu kurumlarının yöneticileri geldikleri kentlerde ziyaretine gelenlere, “gelip-geçici” olduklarını söylerler. Önemli olan o kentte kalıcı olarak yaşayanların yerleşim birimlerine sahip çıkmaları önem taşır. Yöneticilere götürülen projeler kentin gelişimi için ise mutlaka onay görür.


Önümüzdeki süreçte biz kentin yerleşik kurumları veya bireyleri olarak Vali Al’a neleri götüreceğiz, Vali’den neleri bekleyeceğiz. Asıl önemli olan da budur. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar