19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Valimizi ziyaret

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ne yeni seçilen Yönetim kurulu üyeleri olarak dün Vali Kerem Al’ı ziyaret ettik.

Ziyaret sırasında her zamanki nazik davranışını gösteren Vali Kerem Al, makam koltuğundan kalkarak birlikte yan yana oturup bizi ağırladı.

Sohbet sırasında öncelikle yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayan Vali Kerem Al, eski yönetimde bulunup yeniden seçilenler ile ilk kez seçilenlerin isimlerini sordu.

Sohbet ortamı içerisinde Osmaniye’de 4 ayrı Gazeteciler Cemiyeti’nin bulunması daha önceki Valilerimizin gündeminde olduğu gibi, şimdiki Valimiz Kerem Al’ın da gündemindeydi.

Osmaniye’deki  Gazeteciler Cemiyeti’nin tek çatı altında toplanması ile daha aktif, daha etkili çalışmalar yapılacağını söyleyen Vali Kerem Al daha sonra kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Karaçay dere yatağına yapılan düzenleme çalışmaları, buradaki oturma yerleri, çocuk oyun alanları ile Karaçay dere yatağının mezbelelikten kurtulması ile ilgili sohbet devam etti.

Karaçay dere yatağı üzerine yapılacak olan asma köprü ve dere yatağındaki yürüyüş yolları ve Üniversite yolu üzerindeki alana Valilik konutunun yapılması ve benzeri yeni gelişmeler sohbet konuları arasındaydı.

Şu anda yıkılması kararı çıkarılan Özel idare işhanının yerinin yeşil alan ve park olarak düzenlenmesi ile kentin çehresine yeni güzellikler katabileceği sohbetleri ile görüşmeler sürüp gitti.

Osmaniye’nin gelişmesi ve kalkınması için uğraş veren kentin Valisi kadar, bu kentte yaşayan sivil toplum kuruluşlarının bazılarının da aynı duygular içerisinde olabilmesini düşünmeye başladım.

Bazı sivil toplum kuruluşları diyorum, kentin gelişmesi için çalışanlar üzerlerine alınmasınlar. Benim sözüm, Osmaniye’de kurulu bulunan bazı sivil toplum kuruluşları sadece isimlerini duyurmak amacı ile kendilerinden yana çalışmalar yaparken, kentteki eksik veya aksaklıklar noktasında görüş ve önerilerini göremediğim STK’lara sözüm.

Sözünü etmeye çalıştığım STK’ların bazıları ise yerel olarak hizmetlerdeki eksik veya aksaklıkları görmezden gelerek, özellikle de  Belediye Başkanı’nı üzmemeye çalışan bir anlayış içerisinde olduklarını gözlemliyorum.

Oysa, bir kentte eksiklik veya aksaklıklar varsa, bunu yetkililere anımsatmak, gündeme getirmek ve çözüm önerilerini sunmak yöneticilere katkıda bulunmak ve kentin güzelleşmesinin sağlanmasında taşın altına elini koyma anlamına gelir.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın Fransa’daki toplantıdan dönmesinin ardından çevreye bakış açısındaki değişikliklerini bu sütunlarda gündeme getirmiştim.

Başkan Kara’nın özellikle çevre sağlığı açısından ve insanların, kısacası tüm canlıların sağlıklı yaşamını düşünmek gerektiğini vurgulaması, evrensel anlamdaki görüşleri yurt dışı gezilerinde gördükleri ve yaşadıklarının birer ürünüydü.

Osmaniye’deki bazı STK’ların sadece kendi bünyelerinde ve ticari amaçlı olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler ile gündemde kaldıklarını gözlemliyorum.

Yapılan bu etkinliklerde kentin hangi gelişimine yararlı olabildiklerini düşündüğümde ise, uzun uzun düşünüyorum, ama sadece kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar gibi geliyor bana.

Birde Valimiz gibi bu kentin geleceğini düşünebilsek!...Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar