20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Valilerimiz değişti…

Resmi Gazetede yayımlanarak 41 ilimizin Valilerinde değişiklik yapıldı. Görev yerleri değişikliklerine baktığımda, bizim il yine bir başka il Valisi ile tanışamadı!

Bu arada şunu da belirteyim ki; Osmaniye’nin yeni Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın Kaymakamlık görevindeki başarıları veya başkaca çalışmalarından en küçük kuşkumun bulunmadığı vurgulamak isterim. Aksine, Çukurovalı olması ve bu toprakların insanı olmasına sevindiğimi söyleyebilirim. Ayrıca, yeni Valimizin özgeçmişini, görevlerindeki başarıları ile aldıkları ödülleri de araştırıp inceledim. Bu da beni sevindirdi elbette.

Osmaniye’miz adına benim ve bu kentte yaşayan insanların sıkıntısı yeni gelen kişilerin kimlikleri değil, her gelen Vali’yi kucaklayan, seven ve saygı gösteren halkımız bulunmaktadır.

Burayı geçelim, gelelim Osmaniye ilinin tarihçesine. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile idari yapılanma sürecinde; (1924-1933) Osmaniye kazasının nüfusu 10 bin kişi dolaylarında iken, İl olarak 1933 yılına kadar yönetilmiştir.

24.10.1996 tarih ve 4200 sayılı kanunla yeniden İl statüsüne kavuşan Osmaniye’nin ilk Valisi, mevcut İlçe Kaymakamı Ümit Karahan olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeni il olan bir ilçede görevli Kaymakam’ın önce Vali Vekili, ardından Vali olarak göreve atanması olayı Osmaniye’de yaşanmıştır.

Osmaniye ilimizin; siyasal, sosyal, ekonomik, coğrafi ve kültürel özelliklerini iyi incelemeyenler ya da bilmeyenlerin, belki de Başkent’te anlatamayanları TBMM’ne gönderdiğimiz için midir ki, bu kadar sahipsiz kalıyoruz!?

Bir siyasi Partinin Genel Başkanı Osmaniyeli. Aynı partiden Milletvekilleri de Meclis’e gönderiliyor. İktidar Partili Milletvekilleri de Meclis’e gönderiliyor.

Burada sorun nedir!?

Osmaniye’nin il olmasının ardından geçen süreçteki Vali olarak atananların şahsiyetlerine sözümüz yok! Ama; tarihte belli ismi olan, yıllardır TBMM’de bir siyasi Partinin Genel Başkanı’nın bulunduğu ilimize her atanan Kamu görevlisinin, “Osmaniye’de Vali” olarak isminin açıklanması, kent halkı tarafından tepkiler alıyor.

Bu güne kadar Osmaniye’de Valilik görevinde bulunan; Ümit Karahan, İsmail Fırat, İsa Küçük, Zübeyir Kemelek, Celalettin Cerrah, Mehmet Oduncu, Kerem Al ve Ömer Faruk Coşkun ile sıcak ilişkilerimiz oldu. Samimi sohbetlerimiz gerçekleşti.

Bu Valilerimiz ve Yardımcıları ile sıkıntılar yaşamadık. Anlatmaya çalıştığım olayı anlamalısınız! Valiler kararnamesi yayınlanıyor, Osmaniye Valisi Kahramanmaraş Büyükşehir Valiliğine atanıyor. Osmaniye Valiliğine ise Eskişehir ilinin, 370 bin 150 nüfuslu Tepebaşı ilçesi Kaymakamı atandı.

Osmaniye il nüfusu 2019 Tüik verilerine göre; 538 bin 759 kişiden oluşmaktadır.

Osmaniye’nin 4 Milletvekili TBMM’de bulunuyor. Bunlardan biri aynı zamanda MHP Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. Bir siyasi Partinin Genel Başkanı’nın memleketine, bir başka İl’de görev yapmış Vali’nin atamasının yapılacağı, Kaymakamlık makamından Vali’liğe yükselme olayında Osmaniye’nin “basamak” olmaktan ne zaman kurtulacağı Osmaniye halkı tarafından merak ediliyor!..

Yeni Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’a ilimize hoş geldiniz derken, başarılı çalışmalara imza atacağına inandığımızı belirtmek istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar