28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Vaktin Vakti…

Anımsarsanız seçimler öncesinde AKP’li adayların fotoğraflarının yanında; “Vakit…. Vakti”diye yazıyordu.

Osmaniye’deki adayların fotoğraflarının yanında; “Vakit Osmaniye vakti” yazarken, Tokat ilimizdeki adayların fotoğraflarının yanında da “Vakit Tokat vakti” yazılması bazı esprileri de beraberinde getirmişti.

Seçim öncesi çalışmalar ve yaymacalar sona ermesinin ardından, son İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi sonunda da siyasiler iktidarından Muhalefetine kadar, “Seçimler bitmiştir, bundan sonra ülkemizin ve insanlarımızın huzurlu yaşayabilmeleri için önümüze bakmamız gerekir” mesajları verilmişti.

Olması da gereken buydu ve siyasilerimiz bu noktada görüş birliğine varmışlardı.

Vakit geldi ve vaktin ne vakti olduğunu hep birlikte izlemeye başladık.

Çay, şeker ve benzin zammı ilk vakitten açıklanan zamlar oldu. Şimdi sırada hangileri var diye dünürken elektrik zammının yüzde 15 gibi bir oranda olması vatandaşı sıkmaya başladı.

İktidar partisi adayları 31 Mart yerel seçimler öncesinde sağ ellerini, soldaki yüreklerinin üzerine koyarak; “Belediyecik gönül işi” sloganı kullanmışlardı. Bu söze katılıyorum, her adayın böyle düşünmesi gerekir diye düşünürken, Belediyeciliğin başka bir amacının da olduğunun vurgular gibi bir anlam verilmesi olayı aklımı karıştırıyordu.

Ülkede sık sık seçim yapılırsa, elbette bu seçimin bir maliyetinin, ekonomik giderinin olması kaçınılmazdı.

Buna bir de terörle mücadele kapsamındaki masraflar, komşu ülkelerdeki topraklardaki askeri mücadele, hele bir de Suriye’den gelip ülkemizdeki sığınmacılara yapılan masrafları eklediğimiz de elbette ekonomik anlamda yıpranmalar olacaktır.

Bu masraflar karşısında iç piyasayı ve yerli üretimi artırabilmek için konuşmakla değil, eylemle gerçeklerin ortaya konulması gerekiyor.  

Şeker’e yapılan yüzde 15 zam haberini dinlerken, “ithal şeker” sözü dikkatimi çekti. Oysa Türkiye’deki şeker fabrikalarımız vardı, özelleştirilmişti.

Ne oldu da bu fabrikalarımız şeker üretmez oldu, şimdi dışarıdan şeker alıyoruz. 

Çay üretiminde bizim üretimimiz bize yeter de artar bile. Ancak, Karadeniz’deki  çay üreticisi sıkıntı yaşarken, şimdi çaya zam yapılıyor. İthal ürünlerin ülkemizde tüketime sunulması noktasında yerli ürünlerin satışlarında azalma yaşanırken, yerli üretici zor anlar yaşar oldu.

İthal ürünlerin getirilmesi “İthal eden firmalara” yararken, yerli üreticimiz zor anlar yaşar oldu.

Dün sabah gazeteye gelirken iki esnaf arasındaki konuşma sırasında bir vatandaş;  “Elektriğe yüzde 15 zam yapılacakmış. Ayda 120-130 lira fatura geliyordu. Bundan sonra 150 liradan aşağıda fatura gelmez.

Bu kadar vicdansızlık olur mu Allah aşkına! Bir de yeni para basılacakmış! Hani ekonomi iyiye gidiyordu, hani zorluklar aşılıyordu!? Bitirdiler ekonomiyi, insanları huzursuz ve mutsuz ettiler, beceriksiz yönetimlerini insanların kafasını farklı yönlere çekerek akılları bulandırmaya başladılar.  

Osmaniye Belediye bile borç batağındaymış, çöp araçları yakıt parası bulamadığı için 3-4 günde bir Mahallelerde çöpler toplanır oldu.

Allah sonumuzu hayırlı etsin!”diyordu.
Seçim öncesi afişlerdeki Vakit bu vakitmiş demek ki! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar