27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Uyuyup-uyanmak

Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı.

Sabaha ne düşler kurarak uyanmak isteyen insanlar ve sabahın alaca karanlığında yeni bir güne başlamak isteyen tüm canlılar uykularından uyanamadılar.

Acı ve üzüntülerle geldi 6 şubat sabahı. Acılara tutunmaya çalıştık, 10 ilimizde 41 binin üzerinde can kayıplarımız, 108 binin üzerinde yaralılarımız oldu.

Halkın birbirine kenetlenmesi, dayanışma örneği göstermelerinden mutlu oluyorduk.

Dünyanın dört bir yanından; dili, ırkı, inançları f  arklı ama tek amaçları can kurtarmak olan insanlar geldi deprem bölgelerimizdeki illere. Canları enkaz altından çıkarabilmek adına dayanışma örneği gösterildi.

İnsanlığın doğa ile mücadele örneğindeki dayanışmasıydı bu dayanışma.

Aradan geçen süre içerisinde şimdi yaraları sarma zamanı diyoruz. Elbette eksik ve aksaklıkları gördük, yaşadık ve tanık olduk.

Depremde 23 gazeteci meslektaşımızla birlikte çeşitli mesleklerde görev yapan insanları toprağa verdik. Acı ve üzüntülerimizden sıyrılmaya çalışsak bile 6 şubat sabahının tarihteki yerini yıllar geçse bile unutamayacağımız bir gerçek.

Yaşanan olumsuz olaylar karşısında kendimizi sorgulamak, özeleştiri vermek geleceğe yönelik sağlıklı yaşamayı getirir.

Bundan sonrasında yerel ve geneldeki ülkeyi yönetenlerin alacakları ciddi ve önemli kararlar olmalıdır.

Her ne amaçla olursa olsun toprak zemin başta olmak üzere deprem riski taşıyan bölgelerdeki yapılar ciddi inceleme ve denetimlerden geçirilmeli, çok katlı binalar konusunda da yapılacak uygulamalar kararlı olmalıdır.

Deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan veya tutuklanan Müteahhitler oldu ve oluyor.

Binaların yıkılması ve hasar görmesi noktasında kim veya kimlerin kusurları varsa yollarda ödün verilmemelidir.

Vatandaşımız bir kez daha gösterdi ki, ülkesinin birlik ve beraberliği noktasında tek yürek olarak dayanışma örneği gösterdi.

Arama-kurtarma çalışmaları sırasında yaşananlar, eksik veya aksaklıkları ileriki günlerde elbette gündeme getireceğim.

Ancak bu sürecin atlatılmasının ardından gelecek günlerin sağlıklı olabilmesi ve ülkeyi yönetenlerin yoğun kararlar alabilmeleri noktasında eleştirilerimi bir süre ileriki günlere almayı uygun gördüm.

Bugünkü yazımın sonuna geldiğimde şunu vurgulamak isterim ki; tabandaki halkımız dayanışma ve yardımseverlik duygusu ile hareket ederken, siyasilerimizde gördüklerimizde hoş olmayan davranışlara üzüldük.

Hepimizin başı sağolsun derken, yaralılara acil şifalar dilerim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar